Ana SayfaKimdirArda Doğan Kimdir?

İlgili Postlar

Arda Doğan Kimdir?

Opera sanatçılığı yapan ve kariyeri boyunca başarılı işler gerçekleştirerek kazandığı ödüllerle gündeme gelen Arda Doğan kimdir?

Arda Doğan kaç yaşında? Arda Doğan aslen nerelidir? Arda Doğan hangi burç?

1 Ocak 1980 yılında Edirne’de doğan Arda Doğan aslen Edirnelidir. Uzun süre başka şehirlerde yaşasa da aslen Edirneli olup oğlak burcudur.

Arda Doğan kimdir?

2001 yılında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera/Koro Bölümüne giriş yaptı. Şan derslerine Oylun Erdayı ile başladı ve 2004 yılında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Ludwig van Beethoven’ın 9.senfonisinde tenor soloyu söyledi. 2005 yılında ise birincilikle mezun oldu.

Mezun olduğu ilk yılda Ankara Devlet Opera ve Balesinde solist sanatçı olarak çalıştı. 2006 yılında, debüsünü Gianni Schicchi operasında Rinuccio rolüyle Ankara Devlet Opera ve Balesinde yapan Arda Doğan, 2007 yılında ise İzmir Devlet Opera ve Balesinde Mozart’ın Idomeneo rolünü söyleyerek eserini Türkiye prömiyerini yaptı.

Orkestra şefi Wolfgang Scheidt ile birlikte Viyana’da repertuar, Halina Andrejewska ile birlikte yorum çalıştı. 2011 ve 2012 yılları arasında da New York’ta Randolph Mickelson ile şan ve repertuar çalışmalarını sürdürdü.

Opera sanatçısı bir çok stilin yanı sıra Balkan formunda yeni eserler üretmiştir. 2014 yılında Arda Doğan The Golden Balkan Band, Arda Doğan The Big Band, Lapoliten ve Morganik adında müzik gruplarını kurdu.

Arda Doğan Şarkıları

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler