Ana SayfaYaşamAraştırmalara Göre Sanal Aşk Dönemi Yükselişte!

İlgili Postlar

Araştırmalara Göre Sanal Aşk Dönemi Yükselişte!

Pandemi döneminde dünya yepyeni bir süreçten geçiyor. Haliyle iş hayatımızdan özel hayatımıza yeni alışkanlıklar edindiğimiz bu dönemde ilişkiler de yeni bir boyut kazanıyor. Mobil tanışma uygulaması OkCupid önümüzdeki süreçte bizi neler beklediğini araştırdı. Araştırmalara göre sanal aşk dönemi yükselişte. İşte sosyal mesafe döneminde flörtlerin geleceği;

Uzaklık İlişkileri Nasıl Etkileyecek?

Koronavirüs salgının milyonlarca insanı evlere kapattığı bu dönemde insanlar sanal buluşma yöntemlerine başvuruyor. Peki bu durum ilişki alışkanlıklarını nasıl etkileyecek? Dünya çapında milyonlarca üyesi olan OkCupid, uygulama içinde kullanıcıların karşısına çıkardığı sorularla pandemi döneminde değişen davranışlara ışık tutuyor. Sanal flört eğilimi artsa da Türkler için yüz yüze buluşmak hala şart gibi görünüyor.

İnsanlar Sanal Buluşmalarla Devam Edebilecek Mi?

Her ne kadar herkes evdeyken sanal ortamda buluşmalar arttıysa da karantina süreci bittiğinde OkCupid’deki Türk kullanıcıların sadece yüzde 18’i sanal ortamda buluşmaya devam edeceklerini söylüyor. Karantina sonrası yüz yüze olmadan devam edecek iletişim biçimiyse yüzde 45’le telefonda konuşmak. Eski alışkanlıklar kolay bırakılmıyor.

Android için OkCupid indir

iOS için OkCupid indir

Gerçekte Görmediğin Birine “Seni Seviyorum” Der Misin?

OkCupid Karantinada İlişkiler
OkCupid Karantinada İlişkiler

Soruya cevap verenlerin yarısı sanal ortamda bir kere buluşmuş (%50.87) olsa da yüzde 67’si birine ‘Seni seviyorum’ demek için ekrandaki görüntüsünden daha fazlasına, fiziksel olarak temasa ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Sanal buluşmanın en güzel yanıysa istediğin şeyi giyebiliyor olmak (%38). Yanıtlayanlar bir ilişkide duygusal bağın fiziksel bağdan çok daha önemli olduğunu düşünseler de (%83) bu bağın sanaldan kurulabileceğine inanmıyor gibi görünüyorlar.

Araştırmalara Göre Sanal Aşk Dönemi Yükselişte!

Karantina biter bitmez insanların yüzde 94’ü dışarı çıkıp arkadaşlarıyla eğlenmek ve birlikte yemek yemek istediğini söylüyor. Yüzde 6’lık kısımsa müze ve etkinliğe gideceğini söylemiş. Anlaşılan karantina bitince kitap okumalar, sanal ortamda müze gezip kültürlenmeler filan geride kalacak. Önümüzdeki günler uzarsa ilişkileri nasıl değiştirir bilinmez ama şu an için dışarı çıkıp dağıtmak ve birbirimize dokunmak hala ilişkiler için vazgeçilmez.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler