Ana SayfaYaşamApple iPhone 11 ve Apple iPhone 11 Pro karşılaştırması

İlgili Postlar

Apple iPhone 11 ve Apple iPhone 11 Pro karşılaştırması

Teknoloji ve telefon dünyasının en önemli markaları arasında bulunan Apple, birbirinden farklı telefonları her kullanıcısı için önemli teknik detaylardan, tasarım yapısından, kamera özelliklerinden ve ekran yapısından oluşturup kullanışlılığı vadediyor. Teknolojinin tüm imkânlarından yararlanılarak sunulan modeller arasında iPhone 11 ve 11 Pro modelleri bulunuyor.

Benzer ya da farklı özellikleriyle de dikkatleri çeken iki ürün, kullanıcısının beklenti tarzına göre satın alınıyor. Açık ya da kapalı renk dış tasarım tercihleri ile çeşitli telefon kullanıcılarının tarzına uygun biçimde sunulan ürünler, telefon modasına uygun şık biçimleriyle öne çıkarken; sağlam gövdeleriyle de telefon ihtiyacınızın uzun zamanlar verimli biçimde karşılanmasını sağlıyor. Ekrandan tasarıma, çerçeve malzemesinden kameraya olmak üzere pek çok farklı özelliklere sahip olan iPhone 11 ve 11 Pro akıllı telefonlar, tüm yönleri ile birçok kullanıcının gündelik hayattaki birçok iletişim ağının daha güçlü hale gelmesini sağlıyor. Telefon özelliklerine rağmen aynı zamanda oyun konsolu, müzik ve video aygıtı olarak da kullanılan iki model, ağ bağlantılarıyla da sizlerin ilgisini çekiyor. Farklı batarya kapasiteleri ile birçok kullanıcının kesintisiz şekilde akıllı cihaz özellikleriyle kullandığı Apple markası iPhone 11 Pro ve iPhone 11 telefonlar; iş yaşamınızdan günlük kullanımlara olmak üzere hayatın içinden her yerde işlevsellik göstererek farklı kapasiteleriyle sizlerin karşısına çıkarılıyor. Yeni jenerasyon telefonlar içerisinde bulunan ürünler, ihtiyacınız olan birçok özelliği güçlü İOS işletim sistemleri ile sağlarken; farklı teknik donanımlarıyla sizlerin daha fazlasını arzulamasını sağlıyor. Yenilenmiş telefon tarzlarıyla iPhone serisinin önemli telefonları arasında bulunan şık modeller, arttırılmış kapasiteleri ve özellikleriyle memnun ediyor. Oldukça kaliteli telefonlardan oluşan iPhone serisi 11 ve 11 Pro, benzersiz renkleriyle de öne çıkıp farklı kullanıcılarının ilgisini üzerinde topluyor.

Apple iPhone 11 ve 11 Pro Farklı Ekran Teknolojileri

6.1 inç ekran boyutuna,  89.45 cm² ekran alanına ve 326 PPI piksel yoğunluğuna sahip olan IPS LCD ekran teknolojisine sahip olan Apple iPhone 11,  HD+  ekran çözünürlüğüne sahip olup birçok video, oyun grafiği, kamera ve uygulamayı teknolojik biçimde ortaya koyarken; 5.8 inç ekran boyutuna, 80.84 cm² ekran alanına ve 458 PPI piksel yoğunluğundan oluşan OLED ekran teknolojili iPhone 11 Pro modeliyse, FHD+ ekran çözünürlüğü standardı ile daha gelişmiş ekran yapısı ile sizlerin farklı kapasitede ekran tarzı isteğinin karşılaştırılmasını sağlıyor.

Geliştirilen ekran özelliklerine karşı %78.62 ekran/gövde oranına sahip olup sadece 188 gram ağırlığa sahip olmasıyla da birçok kullanıcının elinde zarif ve ince tasarımlı telefon modeli oluşturan iPhone 11 Pro, klasik iPhone 11 modeline göre daha ince telefon yapısı ve tasarımı oluşturuyor. Ekran gövde oranı %78.31 olup 194 gram ağırlığa sahip olan Apple iPhone 11 modeli de birçok kullanıcının aradığı tarzı oluşturup, farklı karşılaştırmalarda kendisine yer ediniyor. Apple markası iPhone 11 Pro modelleri, 1125×2436 Full HD çözünürlük ile öne çıkarken; iPhone 11 modelleri de 828×1792 piksel HD ekran çözünürlüğü ile kullanıcılarının önüne çıkarılıp seçkinlik sağlıyor. iPhone 11 telefonlar, Liquid Retina IPS LCD ekranı kullanılarak kullanıcılarının karşısına çıkarılırken; görüntü kalitesinde iyileştirmeler yapılmış Super Retina XDR OLED ekrana sahip iPhone 11 Pro modeliyse daha fazla teknoloji isteyen kullanıcılarını memnun ediyor. 625 cd/m² parlaklık oranı ve 1400:1 kontrast oranına sahip olan iPhone 11 birçok görüntüyü istenilen biçimlerde yakalamayı sağlarken; 1200 cd/m² parlaklık ve 2000000:1 kontrast oranıyla dikkatleri çeken 11 Pro modeli de benzersiz görüntü akışı ve ekran özelliklerini kullanımınıza sunuyor.

Apple iPhone 11 ve 11 Pro Kamera Özellikleri

Geniş açılı 23 mm ön kameraya sahip olan iPhone 11 ve 11 Pro akıllı telefonlar, birçok farklı selfie açısını rahatlıkla çekebilmenizi sağlarken; farklı sayıda ve özellikte arka kamera yapısıyla da farklı şekilde karşılaştırılıyor. Arka tarafta ikili kamera yapısına sahip olan iPhone 11 modeli, çift 12 MP’lik kamera çözünürlüğü ile dikkatleri çekerken; 3 adet 12 MP kameraya sahip olan üçlü kameralardan oluşturulan Apple iPhone 11 Pro modeli de geniş yapıdaki Telefoto kamera tarzıyla üstün özellikler ortaya çıkarıyor.

Ultra geniş 2.4 diyafram ve 1.8 geniş diyaframla öne çıkan iPhone 11 modelleri, birçok farklı ortamda kaliteli ve temel foto çekimi sağlanırken; 2.4 ultra geniş diyafram ve 1.8 geniş diyaframa sahip olup 2.0 Telefoto diyaframıyla kamera beklentilerini fazlasıyla gözler önüne çıkaran 3’lü kameraya sahip 11 Pro modelleriyle de birçok kusursuz net çekimler sağlanabiliyor. iPhone 11 modeli 5 kata kadar yaklaştırılabilen dijital zoomuyla sizleri memnun ederken; 11 Pro modeli ise 10 kata kadar yakınlaştırma sağlayabilmesi ile ilgi uyandırıyor. 13 mm’lik 5 elementli lense ve 120 derecelik geniş açıya sahip olan 3. kameraya sahip Apple iPhone 11 Pro akıllı telefon; ekstra özelliği ile herkesin daha fazla kamera teknolojisine kavuşmasını sağlıyor. Çift tonlu ve dörtlü LED’lerden oluşturulan flaşlarıyla farklı ortamlarda istenilen video ve fotoğrafların istenilen ışıkta çekilebilmesini sağlayan 11 ile 11 Pro telefon telefonlar; saniyede 24, 30 ya da 60 kareye kadar 4K tarzında videolar çekebilmeleriyle öne çıkıyor. İlk iki arka kamerası üst üste ve 3. kamerası üçgen tasarım oluşturabilecek şekilde yana koyulan iPhone 11 Pro modeli, oldukça yenilikçi telefon modeli görüntüsü sunarken; dikey görünümlü olarak üstüste koyulan 2 kamera yapısı ile öne çıkan iki kameralı iPhone 11 modeli de klasik ve tatmin edici görüntü biçimini sizlere sunuyor.

150.9 mm boya, 75.7 mm ene, 8.3 mm kalınlığa sahip olan iPhone 11 modeli; siyah, yeşil, sarı, mor, kırmızı ve beyaz renk seçenekleri ile öne çıkarken; 144 mm boya, 71.4 mm ene ve 8.1 mm kalınlığa sahip olan iPhone serisi 11 Pro modeliyse uzay grisi, altın, gümüş ve gece yeşili gibi renk seçenekleri ile sizlerin kişisel cep telefonu zevklerini sunuluyor. iPhone telefonlar içerisindeki 11 Pro modelinin gövdesi paslanmaz çelikten üretilirken; klasik iPhone 11 ise alüminyumdan çerçevesi ile sizlerin ellerinde akıllı cihaz yapısı sağlıyor. 64, 128, 256 GB dahili hafızası ile bilinen Apple iPhone 11 yüksek kapasiteli model, birçok kullanıcının farklı uygulama, foto, video ve müziği hafızasında saklamasını sağlarken; 64, ve 256 GB’lık dahili hafızlardan farklı olarak sunulan 512 GB’lık yüksek hafızalı modeller de depolama konusunda sorun yaşayan kullanıcıların memnun kalmasını sağlayıp onları rahatlatıyor. A13 Bionic işlemciye ve 6 çekirdekli telefon yapısına sahip olan modeller, ince telefon yapısıyla sizlere zarafet ve estetik sunuyor.

Apple markası, iPhone 11 telefonunda 3046 mAh bataryayı tercih ederken; iPhone serisi 11 Pro adlı modelinde de daha fazla arttırılan 3190 mAh batarya kapasitesi ile sizlerin yüksek performas batarya kullanımını destekliyor. iPhone 11, 4G’de 1000 Mbps indirme hızına sahip olurken; 1600 Mbps 4G indirme teknolojisine sahip olan iPhone 11 Pro modeliyse daha fazla hız ortaya koyuyor. iPhone 11 modelleri, 4GB RAM ile her türlü yenilikçi telefon faaliyetini rahatlıkla desteklerken; arttırılmış 6 GB’lık RAM yapısına sahip olan iPhone 11 Pro modeli de daha fazla performans isteyen kullanıcılarını memnun bırakıyor. Farklı dahili kapasiteye, kamera yapısına ve ekran özelliklerine göre genel olarak sınıflandırılan iPhone 11 ve 11 Pro fiyatları, birçok kullanıcının en fazla sahip olmak istediği telefon yapısına göre değişiyor. Telefonlar içerisinde karşılaştırmalar yaparak kendinize uygun modeli seçebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler