Ana SayfaDünyaApple'ın CEO'su Tim Cook, Eşcinsellik İle İlgili Açıklama Yaptı!

İlgili Postlar

Apple’ın CEO’su Tim Cook, Eşcinsellik İle İlgili Açıklama Yaptı!

Dünyanın en büyük 500 şirketi listesindekiler içinde eşcinsel olduğunu çekinmeden açıklayan ilk CEO olarak bilinen ve tarihe geçen Apple’ın CEO’su Tim Cook ile eşcinselliğe dair çok özel sohbetin ardından 4 yıl geçmişti. “Eşcinsel olmak tanrının en büyük hediyesi” sözlerine röportajda bugünde açıklık getiren Ünlü Ceo Tim Cook neler söyledi?Tim Cook hangi konuda lider olduğunu düşünüyor? Söyleşinin detaylarını Haberimizden okuyabilirsiniz..

Apple’ın CEO’su Tim Cook, Eşcinsellik İle İlgili Açıklama Yaptı!

Eşcinsel olduğunu açıklayan ilk dev şirket CEO’su olan Apple’ın CEO’su Tim Cook, CNN International ve PBS için  Christiane Amanpour’a verdiği röportajda, 4 yıl önceki eşcinsellikle açıklamasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu……

“Çocukların Anlattığı Hikayelerden Etkilendim”

Tim Cook, “Açıkladım çünkü internette eşcinsel olduğuma dair söylentileri okuyan çocuklar bana yazmaya başladılar. Gelen mektup ve e-postalarda cinsel eğilimleri yüzünden dışlandıklarını, zorbalığa uğradıklarını ve istismar edildiklerini anlatıyorlardı” diye açıklamalarda bulunan Apple CEO’su Cook, mahremiyete çok önem verdiğini, fakat nihayetinde cinsel kimliğini açıklayarak başkalarına yardım etmek varken suskun kalmasının bencillik olacağına nihayetinde karar verdiğini de söyleyerek sözlerine devam etti.

“Onlar İçin Bir Şey Yapmam Gerekiyordu”

“Onlar için bir şey yapmam gerekiyordu” diyen Tim Cook, eşcinsel çocuklara olduğunuz gibi hayatta ilerleyebileceklerini ve büyük işler başarabileceklerini göstermek istediğini de sözlerine ekledi.

“İlk Olmama Bende Şaşırdım”

Fortune’un en büyük 500 şirket endeksinde eşcinsel olduğunu açıklayan ilk CEO olduğunu öğrendiğinde ‘şoke olduğunu’ dile getiren Tim Cook, diğer CEO’ların kendisini takip ederek açıklama yapmasından memnuniyetini ifade etti.

“Eşcinsel Olmak Tanrının En Büyük Hediyesi”

Bu açıklamayı yapmanın bir lider olarak çok yardımını gördüğünü dile getiren çekinmeyen Apple CEO’su Tim Cook, “Azınlık olmanın ne demek olduğunu öğrendim. Azınlık mensubu olmak hissi insana çoğunlukta olmayan diğer insanlar için belli bir düzeyde empati kazandırıyor. Bu, liderlik rolü için de çok faydalı, çok öğretici oluyor” mesajını da vermiş oldu. ‘Eşcinsel olmaktan ve bunu açıklamaktan gurur duyduğunun’ altını çizen Cook, “Bana tanrının en büyük hediyesi” vurgusunu tekrar yaparak, bu sözlerine aynı zamanda açıklıkta getirmiş oldu.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler