Ana SayfaYaşamSağlıkAmeliyatsız kıl dönmesi tedavisi nasıl yapılır?

İlgili Postlar

Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi nasıl yapılır?

Kıl dönmesi, hastaların sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen bir hastalıktır. Tıbbi adı Pilonidal Sinüs olarak bilinen bu rahatsızlık kuyruk sokumu bölgesinde gözlemlenir. her 100.00 kişiden 26 sında görülen kuyruk sokumu bölgede yer alan kronik iltihabi bir hastalık olarak bilinmektedir. Erkeklerde daha sık görülen bir hastalıktır. Neredeyse her 4 erkeğe karşı 1 kadın da görülmektedir. Hastalığa en sık karşılaşılan yaş aralığı 21- 25 yaş olan bu hastalık günümüzde oldukça sık görülmektedir.  Kıl dönmesi tedavisi ameliyatla yapıldığı gibi ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi ile de modern yöntemlerle son derece hızlı bir gerçekleştirilebilmektedir.

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Nedir?

Ameliyatsız kıl dönmesi nedir? Lazerle Kıl dönmesi rahatsızlığı cerrahi operasyonla tedavi edilebildiği gibi ameliyatsız şekilde de sonlandırabilmek mümkündür. Ameliyatsız yöntemde lokal anestezi uygulanarak, kılların girdiği delikler genişletilir ve burada bulunan kist ve kıl boşaltılır.  Açılan deliğe kristalize fenol, gümüş nitrat gibi maddeler kullanılmaktadır. Bu şekilde kist duvarı tamamen eritilmiş olur. Herhangi bir operasyon gerektirmeyen kıl dönmesi tedavisinde hastalar aynı gün içerisinde taburcu edilirler. Kıl dönmesi tedavisinde en çok tercih edilen bu yöntem, uygulama sırasında komplikasyon gelişme ihtimali en düşük ve iyileşme süreci en hızlı olan ameliyatsız kıl dönmesi tedavisidir.

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi, günümüzde sıkça tercih edilen ve sağlıklı bir yöntemdir. Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi nasıl yapılır? Tedavi genel anestezi altında veya spinal anestezi kullanılarak yapılmaktadır. Pilonidal sinüs tedavisinde, çok çeşitli tedavi yöntemleri olmakla birlikte uygun hastalarda lazer yöntemi uygulanabilir. Lazer tedavisinin en büyük avantajı ise sağlıklı dokunun zarar görmemesi olarak bilinir. Lazer yönteminde iki adet kanal açılarak hastalığın bulunduğu bölgeye lazer ışınları gönderilir ve kıl dönmesi yok edilir. Bu yöntemle yapılan uygulamalarda onlarca dikişe ve uzun iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmamaktadır. Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi için cetinaltunal.com adresinden randevu alabilirsiniz. Aynı zamanda lazerle tedavinin bir diğer avantajı ise tekrar etme oranının diğer yöntemlere göre daha çok düşük olmasıdır. Tedavi yaklaşık 15-20 dakika sürmekle beraber sonrasında hastanın hemen çıkışı yapılabilir. Kıl dönmesinin tekrarlamaması için riskli bölgeye lazer epilasyon uygulanması da tavsiye edilecek bir yöntemdir.

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pilonidal Sinüs, sinsi ve hızlı ilerleyen bir rahatsızlıktır.  Hastalar bu evrede gelişen birçok belirtiyi farklı sebeplere bağlayabilirler. Bu nedenle doktora geç başvurulur. Hastaların en çok apse ve buna bağlı olarak gelişen akıntı ile uzman hekime başvurulur. İlaçla tedavisi olmayan Kıl dönmesi için müdahale gereklidir. Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisinden önce hastanın kendine iyi bakması ve doktor tavsiyelerine harfiyen uyulması gerekir. Bu şekilde tedavi daha çabuk tamamlanır.

 

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cerrahi müdahalede hastanın ameliyattan sonra dikkat etmesi gereken birçok etkeni bulunur. Ancak ameliyatsız kıl dönmesi tedavisinden sonra hastanın herhangi bir problemi olmaz. Kesi ve dikiş işlemi yapılmadığı için ağrı ve kanama yaşanmamaktadır. Dikiş açılma riski yoktur. Doku çıkartma işlemi olmadığından uzun süre yüzüstü yatmaya gerek yoktur. Hasta, sağlığına dikkat ederek normal yaşantısına devam edebilir.

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Fiyatları

Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi, hastanede yatma gibi bir gereksinim bulundurmadığı için fazlasıyla ekonomiktir. cetinaltunal.com adresi uzun yıllardır sahip olduğu tecrübesiyle tedavi etmektedir.  Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi fiyatlarını öğrenmek için doktorumuz Çetin ALTUNAL ile iletişime geçebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler