Ana SayfaDizilerAliya Dizisi Çok Yakında Başlıyor! Dizi Filmin Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

İlgili Postlar

Aliya Dizisi Çok Yakında Başlıyor! Dizi Filmin Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

Aliya dizisi TRT1’de çok yakında başlıyor! Bosna Hersek’in unutulmaz lideri Aliya İzzetbegoviç’in hayatını anlatacak olan dizi filmin, izleyiciler tarafından ne zaman başlayacağı büyük bir merakla bekleniyordu. Yayınlanma tarihi, sürekli ertelenen dizi film için artık; geri sayım başlamış bulunuyor.

Aliya Dizisi ne zaman başlıyor

TRT ekranlarında son dönemlerde en fazla dikkat çeken, dizi film projelerinden birisi olan Aliya dizisi için yayın tarihi belli oldu. Çekimlerinin Bosna Hersek’te yapıldığı biyografik dizi filmin, planlamasında değişiklik yapan TRT yönetimi, sonunda dizinin yeni yılda yayınlanacağı müjdesini verdi.

Aliya Dizisi Bir Ulusun Gelecek Umutlarını Yeşertecek

Aliya dizisi, 2003 yılında hayatını kaybeden Bosna Hersek’in kurucusu ve kahraman lideri Aliya (Alija) İzzetbegoviç’in hayatını anlatan, biyografik bir dizi olduğu kadar; sadece Bosna’nın değil her toplumun, gelecek ve bağımsızlık umutlarını yeşerten mesajlar verecek.

Aliya Dizisi Aliya İzzetbegoviç

İzleyicileri; tarihin arka sokaklarında kısa bir yolculuğa çıkarırken hem direnişin hem de dirilişin hüzün ve heyecanını izleyicilerle paylaşacak.

‘Aliya’ Rolüne Yurdaer Okur Damgasını Vuruyor!

Sancak Medya tarafından yapımcılığı üstlenilen dizi filmde; Aliya rolünü, usta oyuncu Yurdaer Okur canlandıracak.

Aliya Dizisi Yurdaer Okur

Senaryosunu Ahmet Tezcan’ın kaleme aldığı dizi filmin, yönetmen koltuğunda Ahmed İmamoviç bulunuyor. Oyuncu kadrosunda Yurdaer Okur’dan başka; Aliya’nın eşi Halida Hanım’ı Görkem Yeltan, oğlu Bakir İzzetbegoviç’i Berke Üzrek, kızı Sabina İzzetbegoviç’i ise Dilşad Çelebi canlandırıyor. Dizide, “Meryema” adlı çalışkan bir gazeteci rolünde ise Seda Kement yer alıyor.

Aliya Dizisi Oyuncuları

Dizi filmin müziklerini; ünlü maestro Emir Nuhanoviç hazırlarken, Aliya’nın en sevdiği müzisyenlerden olan Lejla Jusiç ise büyülü sesiyle, diziye ahenk katacak.

Aliya Dizisi Berke Üzrek

Dizi film oyuncularında, rolleri gereği fiziksel olarak epey bir değişiklikte yapıldığı gözlemlendi. Özellikle oyuncu Berke Üzrek, rolü için tam 24 kilo aldı.

Aliya Dizisi Yurdaer Okur

Dizi filmin, geçtiğimiz hafta yayınlanan 1. Bölüm tanıtım fragmanında; en az Yurdaer Okur kadar Görkem Yeltan’ın da profesyonel oyunculuğu dikkat çekiyor.

Dizi Film Ne Zaman Başlıyor?

İzleyiciye, sinema tadında sunulacak olan dizi filmin; her bölümü 90 dakika olacak şekilde yayınlanacak. Merakla beklenilen Aliya dizisi; toplamda 6 bölümden oluşuyor. Mini dizi formatındaki bu yapım; 9 Ocak Salı akşamı saat 20:00’de TRT1 ekranlarında izleyicilerle buluşacak ve 6. bölümüyle final yapacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler