Ana SayfaKimdirDilşad Çelebi Kimdir?

İlgili Postlar

Dilşad Çelebi Kimdir?

Oyuncu ve yazar Dilşad Çelebi kimdir? Gönülçelen, Seni Bana Yazmışlar, Bugünün Saraylısı, İntikam, Eve Dönüş ve Aliya gibi dizi filmlerde roller almış olan oyuncu Dilşad Çelebi kimdir? Çocuk kitabı yazarı Dilşad Çelebi kimdir? Kaç yaşında, nereli? Hayatıyla ilgili bilinmeyenler…

Dilşad Çelebi, 4 Temmuz 1984 tarihinde Kocaeli-İzmit’te dünyaya gelmiştir. Annesi ve babası memur olup bir ablası vardır. 1.73 cm boyunda, 61 kilo ve Yengeç burcudur. Gaye Sökmen Ajansında çalışmaktadır. 2016 yılında, Frapan Grubu’nun solisti Samet Evci ile evlenmiştir.

Eğitim-Öğrenim Hayatı

Orta öğrenimini Kocaeli Anadolu Lisesi’nde tamamlamış olup 1999 depreminde evleri hasar gördüğü için Kocaeli Körfez Fen Lisesini yatılı olarak tamamlamıştır. Orta öğrenimi boyunca taekwon-do eğitimi ve uzak dövüş sanatlarına yönelen güzel oyuncu, bir süre sporla ilgilenmiştir.

2002 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünü burslu olarak kazanmıştır. 2006 yılında yönetmen Dagur Kari’nin “Voksne Mennesker” (Tutunamayanlar) adlı 2005 yapımı filmini izledikten sonra Dagur Kari’yi bulmak üzere değişim öğrencisi olarak bir arkadaşıyla birlikte Danimarka’da yaşamaya gitti. 2008 yılında, Bilgisayar Bilimleri  lisans eğitimini, bölüm ikincisi olarak tamamlamıştır. Sonrasında, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Bölümünde yüksek lisans yapmıştır.

Üniversite okuduğu yıllarda iki sene boyunca bas gitar eğitimi almıştır. Gaye Sökmen ajansında bir süre reklam filmlerinde rol aldıktan sonra Laçin Ceylan’dan oyunculuk eğitimi almıştır.

Dilşad Çelebi Çalışmaları

Dilşad Çelebi; gönüllü olarak ResFest, İstanbul Film Festivali gibi organizasyonlarda görev almış olup aynı dönemde, Ali Murat Erkorkmaz ile çizgi film yazarı olarak çalışmaya başlamıştır. “Bekir Tekir ve Kuyrukları” adlı çizgi film serisi 80 bölüm olarak Star TV’de yayınlanmıştır.

Oyunculuk kariyerine ilk olarak, 2008 senesinde ekranlara gelen ‘Derdest‘ isimli dizide rol alarak başlamıştır. 2010 senesinde ‘Gönülçelen’ isimli dizi film ile tanınmıştır. 2011 yılında ise ‘Seni Bana Yazmışlar’ adlı TV dizisinde Cemal Hünal ile başrolü paylaşmıştır.


Bugün Doğan Ünlüler

Rol Aldığı Dizi Filmler

Derdest (2008-Canan), Alayına İsyan (2009-Merve), Kapadokya Düşleri (2009-Füreyya), Gönülçelen (2010-Selin-Bahar-2 Sezon), Seni Bana Yazmışlar (2011-Burcu), Bugünün Saraylısı (2013-2014-Neslihan-2 Sezon), İntikam (2013-2014-2 Sezon-Aslı Sağlam), Urfalıyam Ezelden (2014), Eve Dönüş (2015-Leyla), Aliya (2018)

Sinema Filmi Çalışmaları

Büyüler Evi: Sihirbaz Kedi (2013-Türkçe Seslendirme)

Kitapları

Çocuklar Soruyor Nobel’liler Cevaplıyor, Şatşat Nereye-Yıldızsız Ülke, Yıldızsız Ülke 2: Kunikul’un Peşinde

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler