Ana SayfaKimdirAli Ronay Kimdir?

İlgili Postlar

Ali Ronay Kimdir?

“The Taste” yarışmasının jüri üyesi Ali Ronay kimdir? Ali Ronay kaç yaşında? Ali Ronay aslen nereli? Ali Ronay hangi burç?  Ali Ronay hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi, sizin için bu yazımızda yazdık.

Ali Ronay Kaç Yaşında? Ali Ronay Aslen Nereli? Ali Ronay Hangi Burç?

Ali Ronay 1 Ocak 1990 senesinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen İstanbul’lu olan  Ali Ronay, Oğlak burcudur.

Ali Ronay Kimdir?

Ali Ronay eğitim hayatını Üniversiteye kadar İstanbul’da tamamlamıştır. Üniversite için Amerika’ya gittikten sonra aşçı olmak isteyen Ronay bu hayalini hemen  hayata geçiremeyince İstanbul’a dönerek Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü”aya başlamış ancak bu bölümde yapamayacağını anladığında, Ankara’ya giderek ” Gazi Üniversitesi Vakfının Ah&Ma Otel İşletmeciliği Okulu”na kayıt olmuştur.

Burada mutfakla ilgili çok şey öğrenen Ali Ronay, ilk stajı için İstanbul’a geldikten sonra, “Institut Paul Bocuse – Ecole Des Arts Culinaires et de L’Hotellerie a Lyon” okulundaki kurslara Fransız kültürü ve mutfağında kendini geliştirmek için kayıt olmuştur.  Arından tekrar Ankara’ya dönerek bir restoranda çalışmaya başlayan  Ali Ronay, Amerika’nin Washington’a Chef Aret Sahakyan’dan eğitim almak için giderek, 3 sene boyunca burada eğitim almış ve çalışmıştır.

2005 senesinde Chef Nils Kramer ile Bakü’de bir otelin mutfağında çalışmaya giden Ali Ronay, 2006 senesinde Chef Aret ve Sahir Bey’le birlikte İstanbul’a gelmiş ve yeni açılan bir otelin mutfağında çalışmıştır. Arından kendi ayaklarının üzerinde durmak isteyen Ali Ronay bir süre sonra Azerbaycan’da açılan The Sultan Inn Boutique Hotel’in mutfağında çalışmaya başlamıştır. Mesleği nedeniyle sürekli farklı bölgelerde çalışan Ali Ronay 5 dil bilmektedir. 10 senedir “Anadolu Mutfak ve Kültürü” hakkında araştırmalar yapan Ali Ronay, Fox TV’de ekranlara gelen “The Taste” yarışmasının jüri üyesidir.

Ali Ronay TV Projeleri

  • 2019 – The Taste
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler