Ana SayfaKimdirAli Özütemiz Kimdir?

İlgili Postlar

Ali Özütemiz Kimdir?

Kıvırcık Ali adı ile tanıdığımız şarkıları ile gönüllere taht kurmuş ve talihsiz bir trafik kazası sonucu hayata gözlerini yummuş olan Ali Özütemiz Kimdir? Ali Özütemiz Nerelidir? Ali Özütemiz Kaç yaşında Vefat Etti? Ali Özütemiz Biyografisi ve Ali Özütemiz ile ilgili merak edilenler haberimizde..


Bugün Doğan Ünlüler

Ali Özütemiz Lakabı? Ali Özütemiz Nerelidir? Ali Özütemiz Kaç Yaşında Vefat Etmiştir? Ali Özütemiz Hangi Burç?

Ali Özütemiz, 10 Ekim 1968 yılında, Tokat’da dünyaya geldi. Kıvırcık Ali adıyla bilinir. 11 Ocak 2011 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda 43 yaşında hayata gözlerini yummuştur. Ali Özütemiz terazi burcudur.

Ali Özütemiz Kimdir?

Birçok ünlü sanatçımızla beraber çalışmıştır, kurmuş olduğu Grup Turnalar adlı grupla ve de solo projeleriyle çok sayıda albüme imza atmış olan Aşık Ali isminde bir halk ozanının oğludur. Ali Özütemiz, Turhal’da ilkokul eğitimini tamamlamasının ardından okulu bırakmıştır ve de 1983 senesinde İstanbul’a yerleşmiş,bir saz atölyesinde çalışmaya başladı.

Küçük yaştan itibaren saz çalmaya başlayan Özütemiz, Ali Kızıktuğ, Muhlis Akarsu, Arif Sağ ve Musa Eroğlu gibi bu sanatın büyük üstadlarını dinleyerek büyümüş ve örnek almıştır. İstanbul Kasımpaşa’da yer alan Güngör Saz Evi’nde iki yıl boyunca çalışan sanatçı, bu dönemde bir yandan da sanatını icra etmeye besteler yapmaya devam ediyordu. Tepebaşı Gazn ses yarışmasında birinci gelmesinin ardından zaman zaman farklı iş dallarında çalışmak zorunda kalmıştır. Buna rağmen sanatından hiçbir zaman ayrılmayan Özütemiz, kıvırcık saçlarından dolayı bu dönemde Kıvırcık Ali lakabını kazandı ve hayatının geri kalanını böyle anılarak geçirmiştir.

1988 senesinde Şadıman Hanım ile dünya evine giren Ali Özütemiz, bu evlilikten bir kız ve bir erkek çocuk babası oldu. 1990-1991 seneleri arasında askerlik görevini yerine getirmek için İstanbul’dan ayrılmıştır. Askerden döndükten sonra albüm çalışmalarına başlamış ve 1994-1998 seneleri arasında üç solo albüm hazırlamıştır; fakat maddi sorunlardan dolayı bu albümleri uzun süre piyasaya çıkaramamıştır.

1995 senesinde İbrahim Akkaya ve Mustafa Yılmaz ile birlikte Grup Turnalar’ı kuran Özütemiz, bu grupla beraber iki albüm piyasaya çıkarmıştır ve sonra 1999 senesinde ilk solo albümü olan Gül Tükendi Ben Tükendim’i yayınladı. Yurtiçinde ve Avrulpa’da pek çok konsere çıkan Özütemiz, Edip Akbayram ve Sibel Can başta yer almak üzere pek çok ünlü isme bestelerini vermiştir. Ayrıca pek çok ünlü ismin konserlerinde sahnede eşlik etmiş  ve albüm çalışmalarında yer aldı.

Ali Özütemiz, 11 Ocak 2011 yılında, Çatalca-Tepecik mevkiinde geçirdiği talihsiz bir trafik kazasının sonucunda hayata gözlerini yumdu.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler