Ana SayfaKimdirAli Güven Kimdir?

İlgili Postlar

Ali Güven Kimdir?

90’lar Türkçe Pop’un unutulmaz ismi Ali Güven Kimdir? Ali Güven kaç yaşında? Ali Güven aslen nereli? Ali Güven nerede doğdu? Ali Güven hangi burç? Ali Güven Albümleri Neler?  Ali Güven hakkında tüm merak ettikleriniz haberimizin devamında…

Ali Güven kaç yaşında? Ali Güven aslen nereli? Ali Güven nerede doğdu? Ali Güven hangi burç?

1 Ocak 1974 yılında Almanya’da dünyaya gelen Ali Güven aslen İstanbullu ve oğlak burcudur.

Ali Güven Kimdir?

1 Ocak 1974 yılında Almanya’da dünyaya gelen Ali Güven 11 yaşında Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. İlkokuldan sonra konservatuvarı kazanan Ali Güven, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Çalgı Eğitimi Bölümü’nü bitirdi. Enstrümanı ise tamburdu. Yüksek lisansa kadar konservatuvardan ayrılmayan Güven 90’lı yılların başlarında da müzik piyasasına giriş yaptı. Pop sanatçılarıyla çeşitli orkestralarda çalıştı. Yüzlerce sanatçıya eşlik etti.

Okul dönemlerimde beste çalışmaları yapan şarkıcı 90’lı yıllarda pop orkestralarına girdikten sonra da pop şarkıları yapmaya başladı. Hakan Peker ve Mustafa Sandal gibi isimlerin albümlerinde enstrüman çalan şarkıcı arada sahneye çıkıp eşlik ettiği sırada Hakan Peker ve Feyyaz Kuruş tarafından keşfedildi. İlk albümünü 3 yılda tamamlayan şarkıcı sonrasından ard arda Peker Müzik’ten 3 albüm çıkardı.

Şarkıcı bir röportajında; ‘Yolcu’ ile ‘Yadigar’ı aynı gün yazdım. ‘Boynumun Borcu’ şarkısını okuldan çıkmış Beşiktaş’tan Nişantaşı’na yürürken yazmıştım. Hatta cebimdeki telefon rehberinin arkasına notalarını hemen not almıştım. Duygusal şarkılardır… Yaşadığım olayların notaya aktarımıdır. O zamanki anlaşamazlıklar, ayrılışlar…” cümlelerini kullandı.

Gitar, Tanbur, Ney, Ud ve Perküsyon’u iyi derecede çalmaktadır. Albümlerindeki şarkıların tamamına kendisi yapmış olan Ali Güven, diğer sanatçılara da çok sayıda beste vermiştir.

Ali Güven’in Albümleri

  • Yolcu (1997)
  • Boynumun Borcu (1999)
  • Yeter ki Aşk Olsun (2001)
  • Gönlünden Taşındım (2003)
  • Karpit (2004)
  • S.O.S (2007)
  • Yanımda Ol (2008)
  • Türkçe Pop (2012)

 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler