Ana SayfaKimdirAli Buhara Mete kimdir?

İlgili Postlar

Ali Buhara Mete kimdir?

Son zamanların sevilen genç oyuncuları arasına giren Ali Buhura Mete Kimdir? Nerede doğdu? Yer aldığı projeler nelerdir? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Ali Buhara Mete Nerede Doğdu?

20 Şubat 1983 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.

Ali Buhara Mete Kimdir?

Ünlü yazar ve senarist Ömer Lütfü Mete’nin oğludur. İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra, bir süre senaryo yazarlığı yaptı. Daha sonra oyunculuğa atılarak Ortaklar, Yolun Sonu, Eşref Saati, Halil İbrahim Sofrası, Bir Kadın Tanıdım, Kurtlar Vadisi Pusu, Yarım Kalan, Posta Kutusu, Sevda Kuşun Kanadında, Kurtlar ve Çakallar ve Direniş Karatay gibi projelerde rol aldı.

1993 yılında ilk dizisinde oynayan ünlü oyuncu bu dizide çocuk rolünde oynamıştır. Bu dizi ise TGRT’de yayınlanan Ortaklar dizisidir. Yolun Sonu isimli dizide Tarık karakterinde yer alan ünlü sanatçı bu dizi ile kariyerinin ilk profesyonel dizisinde yer almıştır. Eşref Saati isimli dizide oynayan ünlü oyuncu bu dizide Mete karakterini canlandırmıştır. Halil İbrahim Sofrası  dizisinde yer alan ünlü sanatçı Şener karakteri ile performans açısından oldukça beğenilmişti. Bir Kadın Tanıdım isimli diziden de teklif alan Mete bu dizide Hüseyin karakterini canlandırmıştır. Bu diziden sonra Kurtlar Vadisi Pusu’dan teklif alan Mete bu dizide Akif karakterini canlandırmaya başlamış ve devam ettirmiştir. Son olarak Diriliş “Ertuğrul” dizisinde “Mergen” karakteriyle izleyicinin karşısına çıktı. Başarılı bulunan oyuncu, dizi sektöründe yer almaya devam edeceğini söyledi.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler