Ana SayfaKimdirAkrep Nalan Kimdir?

İlgili Postlar

Akrep Nalan Kimdir?

Gündemin güçlü sesleri arasında yer alan Akrep Nalan Kimdir? Akrep Nalan Nerede Doğdu? Akrep Nalan Aslen Nereli? Akrep Nalan Hangi Burç? Akrep Nalan’ın Albümleri Neler? Akrep Nalan’ın Filmleri ve dizileri Hangileri? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Akrep Nalan Nerede Doğdu? Akrep Nalan Aslen Nereli? Akrep Nalan Hangi Burç?

Akrep Nalan 26 Nisan 1954’de Ankara Yenimahalle’de tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Akrep Nalan Aslen Ankaralıdır. Akrep Nalan Boğa burcudur.

Akrep Nalan Kimdir?

Esas adı Füsun Nalan Açın’dır. Akrep Nalan, eğitimine Ankara Bahçelievler Alparslan ilkokulunda başladı. Ortaokulu Adana Kız Lisesi ve Uşak Ticaret Lisesinle devam ederek tamamladı. 1972-1980 Yılları arasında Şaban Karamancı Demir Çekme Fabrikasında, Ahmet Karamancı Oksijen Fabrikasında ve İnterfarma Anonim Şirketinde muhasebecilik yaptı.

Muhasebecilik yaptığı yıllarda Ankara Sanat Evinde tiyatro çalışmaları oldu. Sahnede yer aldıktan sonra  muhasebecilik hayatını bırakıp, tiyatro ile birlikte barmaidlik yapmaya başladı. Ankara’da barın arkasında çalışan ilk bayan oldu. Barmaidlik yaptığı dönemlerde de barın arkasında zaman zaman şarkı söylerdi, böyle böyle küçük bir dinleyici kitlesi de oluşmuştu. Daha sonraları Hakkı Çağdaş’ın desteği ile 1980 senesinde Goldfinger gece kulübünde profesyonel olarak sahneye çıktı. Dinleyici kitlesi; Bodrumda sahneye çıktığı Pirinç Otel, Ünlü Otel ve Paradice gibi yerlerde daha da genişlemişti. Ve bunların ardından İstanbul’a geldi. Shu Bar, Hopaopa, Nişantaşı Club Stnb, Küfe bar, Bianca, Marca Restaurant, Şişli Elit Resıdance, Coco à gogo, gibi çeşitli klüplerde iş yaptı.

1991 yılında “Dağ Çiçeği” isimli ilk albümünü çıkardı. Daha sonra 1996 yılında “Zil Zurna Sevdalar” isimli ikinci albümünü piyasaya çıkardı. İki sinema filminde ve dört de televizyon dizisinde yer aldı. 2012 nisan ayında reklamcı Ali Taran‘ın çektiği Atlas Halı reklam filmlerinde de oynadı. İstanbul’da da evi var ama 1987’den beri de Bodrumda ki evinde yaşıyor. Akrep Nalan şimdiye kadar hiç evlenmedi. Barikat isimli müzik grubuyla bir düet çalışması oldu.

Akrep Nalan’ın Albümleri :

1991 – Dağ Çiçeği

1996 – Zil Zurna Sevdalar

Akrep Nalan’ın Filmleri ve dizileri :

1994 – Zirvedekiler (TV Dizisi)

1997 – Baskül Ailesi (TV Dizisi)

2003 – Hayat Bilgisi (TV Dizisi)

2004 – Aşk Mahkumu (TV Dizisi)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler