Ana SayfaÜnlülerAhmet Kural ve Sıla Davasında Yeni Tanıklar Dinlendi

İlgili Postlar

Ahmet Kural ve Sıla Davasında Yeni Tanıklar Dinlendi

Bir süredir devam eden Ahmet Kural ve Sıla davasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ahmet Kural ve Sıla davasında yeni tanıklar dinlendi. İşte merak edilen detaylar;

Davanın Geçmişi

Şarkıcı Sıla Gençoğlu‘nun 29 Ekim 2018’de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural’ın Zekeriyaköy’deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığı iddiasıyla görülen dava, 22 Nisan 2019’da karara bağlanmıştı. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi Ahmet Kural’ı, “Tehdit” suçundan 7 ay 15 gün hapis, “Basit yaralama” suçundan 5 ay hapis, “Hakaret” suçundan ise 4 ay 5 gün hapis cezası olmak üzere toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Verilen hapis cezaları da ertelenmişti. Ahmet Kural’ın avukatları karar üzerine istinafa başvurmuştu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi başvuruyu kabul ederek Ahmet Kural hakkındaki kararı, “Hakaret” ve “Tehdit” suçları yönünden bozdu. Üst mahkeme, olayda basit yargılama usulünün uygulanmamasını, tanıkların dinlenmesi ve keşif yapılması gerekçeleriyle bozmuştu.

Sıla Gençoğlu Kimdir?

Ahmet Kural ve Sıla Davasında Yeni Tanıklar Dinlendi

Sıla ile Ahmet Kural‘ın yeniden görülen davasında tanık dinlendi
Tanık: “Vicdan azabı çektik”
İSTANBUL – Oyuncu Ahmet Kural’ın şarkıcı Sıla’yı darp ettiği gerekçesiyle yeniden yargılandığı davada tanık dinlendi. Duruşmada beyanda bulunan tanık, “Bağrışmalar başladı. Biz başta polisi aramayı düşündük. Sonra korktuğumuz için aramadık. Sonra olayı magazinlerde görmeye başladık. Vicdan azabı çektik çünkü böyle bir şey bizim de başımıza gelebilir” dedi.
Oyuncu Ahmet Kural’ın şarkıcı Sıla’yı darp ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava karara bağlanmış, karar İstinaf Mahkemesi‘nce bozulmuştu. Bozma kararının ardından Kural’ın yeniden yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. İstanbul 60’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile tarafların avukatları hazır bulundu.
“Korktuğumuz için polisi aramadık”Duruşmada tanık olarak dinlenen Çağla Yılmaz, “Arkadaşımın evindeydik. Yan tarafta Ahmet Kural’ın evi olduğunu biliyorduk. Bağrışmalar başladı. Ahmet Kural, ‘seni öldürürüm o., dayak istiyorsun’ sen şeklinde şeyler söylemeye başladı. Biz başta polisi aramayı düşündük. Sonra korktuğumuz için aramadık. 2-3 gün sonra olayı magazinlerde görmeye başladık. Vicdan azabı çektik çünkü böyle bir şey bizim de başımıza gelebilir. Bağrışma sesleri duyduk, seslerden dayak attığı kesin bir şekilde belliydi. 15-20 dakika boyunca bağrışma sesleri duyduk. Sıla ‘yapma’ diye bağırıyordu” ifadelerini kullandı.

Ahmet Kural Yeniden Yargılanıyor!

“Müvekkilim tüm Türkiye’nin tanıdığı bir sanatçıdır”
Tanığın anlatımlarının olayı doğruladığını belirten Sıla’nın avukatı Rezan Epözdemir, “Müvekkil tüm Türkiye’nin tanıdığı bir kadın sanatçıdır. Bu nedenle topluma çıkıp, kendisine bir şeyler yapıldığına dair kamuoyuna açıklama yapmaz. Geçen celse duruşma savcısının sunduğu mütalaaya doğrultusunda karar verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Keşif yapılmasını talep ediyoruz”
Sanık Ahmet Kural’ın avukatı Sibel Aydın ise savunmasında, “Bilimsel mütalaada evlerin arasında 12 metre olduğu yazılmıştır. Arada ağaçlar ve duvar bulunmaktadır. Tanıkların ne duyduğunu bilmesi imkansızdır. İstinaf Mahkemesi’nin bozma ilamı doğrultusunda keşif yapılmasını talep ediyoruz. Mahkeme aksi takdirde ise şüpheden sanık yararlanır ilkesi doğrultusunda sanığın beraatine karar verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, aynı şartların oluşmasının neredeyse imkansız olduğu gerekçesiyle keşif talebinin reddedilmesini istedi.
Sanık Ahmet Kural’ın avukatının keşif talebini reddeden mahkeme, sanık avukatlarına tanık beyanına karşı savunma yapmak için 1 haftalık süre vererek duruşmayı 14 Temmuz’a erteledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler