Ana SayfaÜnlülerAhmet Kural ve Sıla davası nasıl sonuçlanacak?

İlgili Postlar

Ahmet Kural ve Sıla davası nasıl sonuçlanacak?

Müvekkillerinin hukuki sorunlarını gidermenin yanında önleyici hukuk hizmeti sunmayı amaçlayan Kara, son günlerin en çok konusu hakkında bir yazı paylaştı.

Türkiye’nin günlerdir konuşulan olayına farklı bir bakış açısıyla değinen Oğuz Kara;

“Herkesin bildiği üzere Sıla Gençoğlu’nun Ahmet Kural tarafından şiddet gördüğüne dair iddialar şu sıralar gündemden düşmüyor.

Ahmet Kural Kimdir?

Ahmet Kural’ın evinde şiddet gördüğünü iddia eden Şarkıcı Sıla Gençoğlu İstanbul Aile Mahkemelerine başvurdu ve koruma kararı aldırdı. Mahkemenin 3 aylık bir koruma kararı vermiş olduğu bu kararın Ahmet Kural’ın Sıla’dan uzaklaştırılması ile kitle iletişim araçlarıyla birlikte Sıla’yı rahatsız etmemesi yönünde olduğu belirtiliyor.

Ahmet Kural: “Seni öldürürüm”

Sıla, avukatı ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na da başvurarak Ahmet Kural’dan şikayetçi oldu. Şikâyette, Ahmet Kural’ın Sıla’ya karşı ağır fiziki şiddet, darp, yerlerde sürükleme, kafasını duvarlara vurma ve kül tablasıyla vurma şeklinde eylemlerde bulunduğu söyleniyor. Yine şikâyette Ahmet Kural tarafından Sıla’ya karşı “Seni öldürürüm” şeklinde de tehdit ettiğini ve ailesine yönelik küfürler edildiği de ifadeleri arasında yer alıyor. Ayrıca Kural’ın yoğun alkollü olduğunu ve olayların 45 dakika boyunca sürdüğü de belirtiliyor. Sıla’nın olay esnasında parçalanan kıyafetleri ve şiddeti gösteren 6 adet fotoğraf da dosya ekinde sunuldu. Sıla’nın darp edildiğini gördüklerini iddia eden iki kadın ve Sıla’nın şoförü tanık sıfatıyla da ifade verdi. Tanıkların WhatsApp yazışmaları da dosya ekine girdi.

Ahmet Kural yaptığı açıklamalarda karşılıklı tartışma ve itişme olduğunu, bu esnada sadece kolunu tutuğunu, onun dışında hiçbir iddiayı kabul etmediğini ve bu tür iddialara maruz kaldığından dolayı çok üzgün olduğunu belirtti.

Sıla Kimdir?

“Tamamen yalan”

Ahmet Kural’ın avukatı şikâyet dilekçesinde belirtilen ‘kül tablası ile darp’ iddiasının savcılık ifadesinde Sıla Gençoğlu’nun kendisi tarafından tamamen yalan olduğu belirtti. Ayrıca benzer bir durumun darp raporu için yapılan haberlerde de olduğunu, olaydan 2 gün sonra özel bir hastanenin rapor düzenlediğini, raporda yer alan karşı tarafın kendi beyanlarının haberlerde tıbbi muayene bulgusu gibi yansıtıldığını, hastanın genel durumunun ‘iyi’ olarak nitelendirildiğini ve sadece 7 günlük bir rapor düzenlendiğini de açıkladı.

Ahmet Kural haklı çıkarsa daha kazançlı çıkabilir!

Şu anki aşamada koruma kararının itiraz üzerine kaldırılması mümkün olabiliyor, zira koruma kararı çoğunlukla karşı tarafın savunması alınmadan veriliyor. Ahmet Kural’ın dosyaya sunacağı savunması sonucunda mahkeme şiddet uygulanma tehlikesi bulunmadığına kanaat getirirse koruma kararı kaldırılabilir. Diğer yandan koruma kararı süresince Ahmet Kural tarafından karara aykırı davranması durumunda hapis cezası gündeme gelmesi de mümkün.

sila-kollarindaki-darp-morluklari

Şikâyet ardından savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ise henüz Ahmet Kural’ın ifadesi alınmadı. Dosya kapsamındaki ifade alma, tanık dinleme ve delil toplama gibi aşamalardan sonra savcılık tarafından iddianame düzenlenerek ceza davası açılması ya da kovuşturmaya yer olmadığına karar verilerek dosyanın kapatılması ihtimalleri de bulunuyor. Dosyanın Ahmet Kural lehine kapatılması durumunda Kural’ın yapılan haksız şikâyetten dolayı tazminat talep etme imkânı da olabilir. Zira Kural’ın bu olay nedeniyle iş hayatında da kayıp yaşadığı basına gözle görülür bir şekilde yansıyor. Ahmet Kural’ın ceza alması durumunda ise Sıla’nın tazminat davası açması da mümkün olup, gündeme gelmesi de söz konusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler