Ana SayfaKimdirAhmet Güvenç Kimdir?

İlgili Postlar

Ahmet Güvenç Kimdir?

Ahmet Güvenç Kimdir? Ahmet Güvenç Kaç Yaşında? Ahmet Güvenç Aslen Nereli? Ahmet Güvenç Hangi Burç? Ahmet Güvenç hakkında bilinmesi gerekenler, tüm merak edilenler… Detaylar haberimizde…

Ahmet Güvenç Kaç Yaşında? Ahmet Güvenç Aslen Nereli? Ahmet Güvenç Hangi Burç?

Ahmet Güvenç 27 Haziran 1951’de Ankara’da dünyaya gelmiştir. 67 yaşındaki efsane gitarist yengeç burcudur.

Bugün Doğan Ünlüler

Ahmet Güvenç Kimdir?

Bir zamanların efsane müzik adamlarının kurduğu efsane müzik grubu Kurtalan Ekspres’in bas gitarcısı olan Ahmet Güvenç kulaklara kazınmış şarkı Gülpembe’nin de bestekarıdır. Vefatına kadar Barış Manço ile çalışmışlardır.Ahmet Güvenç müzikle genç yaşta tanıştı. Bülent Ortaçgil ve kardeşi Ercüment Ortaçgil ile birlikte ‘Sorular’grubunu kurup konser vermye başlamış. Daha sonraları ise ‘Filozoflar’ grubunda da yine Bülent Ortaçgil ve Galip Boransu ile çalmıştır. Sonraları ise Bülent Ortaçgil müzik kariyerine tek başına devam etti. Ortaçgil, ilk çalışmalarını ise Ahmet Güvenç’in evinde hazırlamıştır. İlk albümü ‘Benimle Oynar mısın?’daki ‘Suna Abla’ şarkısını da Ahmet Güvenç’in annesi Suna Güvenç’ten esinlenip yazmıştır.

Aydın Cakuş ve Hüseyin Sultanoğlu ile beraber 1969 yılında kurdukları, Bunalım grubu ile profesyonel müzik kariyerine adım atmıştır. Bunalım grubunun menajerliğini ise Anadolu Rock’un efsane ismi Cem Karaca üstlenmiştir. “Taş var, Köpek yok” ismini verdikleri ilk plakla ünlendiler. Ancak Hüseyin Sultanoğlu’nun daha sonraları Cem Karaca’nın kurduğu gruba geçmesi ile grup dağılmıştır. Ahmet Güvenç bir yıl sonra Aydın Cakuş ile birlikte grubu tekrar kurdu. Aziz Azmet ile Yollar plağını 1971’de kaydettikten sonra Güvenç gruptan ayrıldı.

1975’te Cem Karaca’nın eski grubu Kardaşlar’ın kadrosunda yer aldı ancak grupta kısa bir süre kaldıktan sonra “Kan Davası / Dam Üstüne Çul Serer” 45’liğinde yer aldı ancak plak yayınlanmadan gruptan ayrıldı. Güvenç’in yerine Özkan Uğur geçti. 1978’de kurulan Edirdahan grubunun kuruluş kadrosunda yer alıp Cem Karaca ile çalışan Güvenç kısa süre sonra gruptan ayrıldı ve Kurtalan Ekspres’e geri döndü.

Güvenç, 2001 yılında Gülen Andak’la Gülen Andak-Ahmet Güvenç Sanat Merkezi’ni kurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler