Ana SayfaÜnlülerAdnan Oktar'ın avukatından kritik açıklama. Akıl sağlığı yüzünden serbest kalabilir mi?

İlgili Postlar

Adnan Oktar’ın avukatından kritik açıklama. Akıl sağlığı yüzünden serbest kalabilir mi?

Adnan Oktar’ın avukatından kritik açıklama. Akıl sağlığı yüzünden serbest kalabilir mi? Adnan Oktar’ın gözaltı süreci hızla ilerlerken, avukatından çarpıcı bir açıklama geldi. Adnan Oktar, akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesi ile serbest kalabilir mi? Detaylar haberimizde…

Adnan Oktar hakkında inanılmaz iddialar! Eski kedicik Ceylan Özgül her şeyi tek tek anlattı!

Adnan Oktar akıl sağlığı yüzünden serbest kalabilir mi?

Dün sabahın ilk saatlerinde beş farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen geniş çaplı operasyon kapsamında gözaltına alınan 235 kişiden biri olan Adnan Oktar’ın avukatından çarpıcı açıklamalar geldi. İlk açıklamasını yapan avukat, “Akıl sağlığının yerinde olup olmaması ile ilgili mesele Adli Tıp tarafından verilecek bir raporla sabit olur. Bu cezasızlık sebebidir.” dedi.

Adnan Oktar Kimdir?

Adnan Oktar kaçarken mi yakalandı?

Adnan Oktar’ın avukatı Atanur Demir, açıklamasında “Kaçarken yakalandığı haberi bilgisi doğru değil. Akıl sağlığının yerinde olup olmaması ile ilgili mesele Adli Tıp tarafından verilecek bir raporla sabit olur. Bu cezasızlık sebebidir.” şeklinde ifadeler kullandı.

İleriki aşamada biz hukukçu olarak bunu değerlendiririz

Atanur Demir, Adnan Oktar’ın sağlığı ile ilgili herhangi bir raporun olup olmadığı sorularına yanıt verirken şu şekilde devam etti: “Ancak gündemimizle böyle bir konu söz konusu değil. İleriki aşamada biz hukukçu olarak bunu değerlendiririz. Onunla ilgili bizim gözlemimiz önemli, müvekkilin talebi önemli, mahkemenin gözlemi, yargı makamlarını gözlemi önemli şuan gündemimizde savunma olarak böyle bir düşüncemiz yok.”

Adnan Oktar hakkındaki suçlamalar

Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 235 kişinin gözaltına alınma konusundaki suçlamalar şu şekilde: Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, terörle mücadele kanununa muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet, vergi usul kanununa muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesine dair kanuna muhalefet.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler