Ana SayfaDizilerAcun sözünü tuttu, O çocuklar İstanbula geliyor!

İlgili Postlar

Acun sözünü tuttu, O çocuklar İstanbula geliyor!

Diyarbakır’da  çocukların ‘O Ses Türkiye’ yarışmasını köy şartlarına uyarladığı görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüşen Yemişalan’daki ufak yaştaki çocuklar, mahalledeki taşlık bir alanında bir araya gelerek,  beğeniyle takip ettikleri  ‘O Ses Türkiye’ yarışmasını köy şartlarına uyarladılar.

Sözünü Tutu!

Acun Ilıcalı kimdir?

Fırça ve el fenerini ‘mikrofon’, domatesi ‘buton’, kayaları ‘jüri  masası’ olarak kullanan zeki çocuklar, canlandırdıkları yarışmayı cep telefonlarıyla kaydetti. Jüri üyesi beğendiği yarışmacıya dönmek istediğinde sandalyeleri  dönme özelliği olmadığı için görevlendirilen iki çocuk tarafından kaldırılıp çevrildi. Çocukların bu yarışmalarına ilişkin sosyal medyada paylaştığı  görüntüler, kısa sürede büyük tepki topladı.

acun-ilicali-sozunu-tuttu

Çocukların yaptıkları görüntüyü izleyen yapımcı ve sunucu Acun  Ilıcalı, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçerek, köy okulundaki çocukların hepsini İstanbul’a davet etti. Ailelerle yapılan görüşmenin sonucunda okuldaki 50 öğrencinin 10 öğretmen eşliğinde İstanbul gezisine katılması kararlaştırıldı. Çocuklar, bugün uçakla İstanbul’a giderek,  iki günlük gezi turuna katılacak.

Gençlerden İsmail Ceylan (16), yarışma programını çok sevdiklerinden dolayı sürekli izlediklerini söyledi. Yarışmaya katılmayı çok istediklerini ancak bunun gerçekleşemeyeceğini  düşündükleri için programın benzerini çekmeye karar verdiklerini belirten Ceylan;

“İmkanımız olmadığı için stüdyoda çekemedik. Köyde taşlık alanda çekim yaptık.  Mikrofon yerine saç fırçası ve el feneri, buton yerine domates ile masa yerine de  kaya kullandık. Sosyal medyada paylaştıktan sonra büyük ilgi gördü.” ifadelerini  belirtti.

Yapımcı Acun Ilıcalı’nın kendilerini İstanbul’a davet ettiğini söyleyen Ceylan, taklidini yaptıkları jüri üyesi sanatçılarla bir araya gelecek  olmanın mutluluğunu ve heyecanını  yaşadıklarını aktardı.

7’inci sınıf öğrencisi olan Ebru Ceylan, köydeki çocuklar olarak İstanbul’a  gidecekleri için heyecandan günlerdir uyuyamadıklarını anlatarak, “İlk kez uçağa  bineceğiz ve denizi göreceğiz. Bu nedenle sevinçliyiz” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler