Ana SayfaDünyaAamir Khan’ın Son Filmi 'Dangal' Vizyona Giriyor

İlgili Postlar

Aamir Khan’ın Son Filmi ‘Dangal’ Vizyona Giriyor

Bu yıl tüm dünyada gişe rekorları kıran sinema filmi Dangal sonunda ülkemizde de vizyona giriyor. Hindistan sinema dünyasının fenomen aktörü Aamir Khan’ın başrolünde rol aldığı, biyografik spor filmi Dangal, 18 Ağustos’ta sinemalarda olacak.

Ünlü Bollywood aktörü, yapımcısı ve yönetmeni Aamir Khan’ın Dangal filmi bu yıl Hindistan’da gişe rekorları kırdı. Çin’de ise en çok izlenilen yabancı film oldu. Sonunda; cuma günü, ülkemizde de gösterime girecek olan sinema filmini, başarılı oyuncu Khan’ın hayranları da sabırsızlıkla bekliyor.

Dangal Filminin Konusu Nedir?

Konusu, Hindistan’daki gerçek bir hayat hikayesinden alınan “Dangal” Hindistan’daki güreş müsabakalarına verilen bir isimdir. Film isminden de anlaşıldığı gibi güreş hayranı Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan), Babita ve Geeta adındaki 2 kızının, güreşçi olmalarını ister ve onlara çocuk yaşlarından itibaren güreş eğitimi vermeye başlar. Kızlar büyüdükten sonra her ikisi de güreşte iddialı isimlerden olurlar. Geeta; 2010 Commonwealth Oyunları’nda altın madalya kazanarak güreşte altın madalya kazanan ilk kadın güreşçi olurken, kız kardeşi Babita ise gümüş madalya almaya hak kazanır. Genç kadın güreşçiler, başarıya giden yollarında sosyal şekillendirmenin ve kalıpların baskısıyla da mücadele ederek yaşamlarını sürdürürler…

Filmin Oyuncuları Kimler?

Senaryosunu ve yönetmenliğini Nitesh Tiwari’nin üstlendiği filmin başrollerinde; Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh ve Sanya Malhotra bulunuyor.

Dangal Filmi için Oyunculara Sınav ve Diyet

Filmdeki Geeta ve Babita rolleri için yönetmen Nitesh Tiwari ve Aamir Khan tarafından 3000 oyuncuya sınav yapıldı. Seçtikleri kız oyuncular ise 6-7 ay boyunca özel güreş eğitimleri aldı ve kızlar saçlarını kısacık kestirdi. Aamir Khan ise film için önce tam 28 kilo aldı. Canlandırdığı karakterin gençlik yıllarını oynamak içinse sonrasında 20 haftada 25 kilo verdi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler