Ana SayfaÜnlülerŞirket Kurar Gibi Yuva Kuruyorlar!

İlgili Postlar

Şirket Kurar Gibi Yuva Kuruyorlar!

Şirket kurar gibi yuva kuruyorlar! Müziğin sevilen seslerinden birisi olan Aydilge, verdiği röportajda evliliğinden müzik çalışmalarına kadar bir çok konuda samimi açıklamalar yaptı. İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

Aydilge’den Marilyn Monroe Sürprizi

Şirket kurar gibi yuva kuruyorlar!

Şirket kurar gibi yuva kuruyorlar! Müziğin sevilen isimlerinden birisi olan Aydilge, Akşam Gazetesine verdiği röportajda çok özel açıklamalarda bulundu.

İşte geçtiğimiz Haziran ayında kendisi gibi müzisyen olan Utku Barış Andaç’la nikah masasına oturan Aydilge’nin samimi açıklamaları…

Aydilge kimdir?

Şirket Kurar Gibi Yuva Kuruyorlar
Şirket Kurar Gibi Yuva Kuruyorlar

“Sonsuz Sevgilim” eşime yaptığım bir şarkı

“‘Yeni Başlayanlar İçin Aşk’a klip çektiniz. Klipte  çok az örneği bulunan ters akış tekniğini kullandınız.

Klibin nakaratlarında her şey ters akıyor, denizden adamlar çıkıyor, bisiklet geri geri gidiyor, insanlar geri geri yürüyor vs… Peki her şey ters akarken, benim ağzım nasıl düz görünür? İşte buradaki olay şu; aslında ben şarkıyı tersten okudum.  O yüzden arkamda her şey ters giderken, beni de terse çevirdiğinizde düz söylüyor görünüyorum. Biraz karışık bir konu ama çok ilgi gördü, çok sevildi.

Eşiniz için yazdığınız ‘Sonsuz Sevgilim’ şarkısının klibini de düğün görüntülerinden oluşturarak bir çalışma yaptınız. Fikir kimden çıktı?

‘Sonsuz Sevgilim’, benim eşim Utku’ya bestelediğim yeni albümümde yer alan bir şarkım. Düğündeki ilk dans parçamız da Sonsuz ‘Sevgilim’di. Klip elimize ulaşınca gözlerimiz doldu. Dünyada ilk defa, gerçek bir düğün hikayesi, bir müzik klibine dönüşmüş oldu.

Sosyal medyadan gerek toplumsal konular gerek de kişisel gelişim olarak videolar, mesajlar yayımlıyorsunuz. Nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Büyük kitlelere ulaşma şansım varken, bu şansı, yediğimin içtiğimin havasını atarak harcamak bana göre değil. Allah bana bir videoyla yüzbinlerce insana ulaşma şansı vermişken bunu yediğim yemeğin, gittiğim mekânın, aldığım hediyenin havasını atarak heba edemem. Özellikle kadınların ve çocukların uğradığı tacizlerle ilgili çok hassasım ve özgürce fikirlerimi paylaşıyorum.

Çok hasta bir çocukluk geçirdim

Söz ve beste yaparken nelerden ilham alıyorsunuz?

Müziğin kendisi zaten benim en büyük ilham kaynağım. Ben çok hasta bir çocukluk geçirdim. Astım nöbetlerim ağır geçerdi. Koşup oynamam yasaktı. O yüzden çok arkadaşım da yoktu. Müzik benim şifam olmuştu.  Mavi makinam ve aşkla şarkı söyleyen çocuk kalbim el ele verip ciğerlerimi iyileştirdiler. Bundan büyük ilham kaynağı olur mu?

Müzik piyasasında farklı olmak bir ayrıcalık mı yoksa handikap mı?

Farklı olmak hep risktir. Çünkü insanlar kendine benzemeyenleri dışlamak, ezmek isterler. Farklı olanı, bir çeşit renk değil de tehdit gibi algılama eğilimleri vardır. Hele ki bizim ülkemizde sürü psikolojisi ve ötekileştirme yaygın. Ben kişisel olarak müzik piyasasının basmakalıp kurallarına hapsolmadan, kendi yolumdan şaşmadan, inandığım müziği yaratmaktayım.

Kalbi kırılmış biriyim

Olumlu düşünün olumlu olsun tarzı yaklaşımları faydalı buluyor musunuz?

Hayır. Zaten Secret tarzı yaklaşımları benimsemiyorum ben. Çünkü o zaman kötü bir şeyler olursa bu sanki sırf bizim negatif düşünmemizden kaynaklıymış gibi bir suçluluk yüklenmiş oluruz. Kendimizi rahat bırakalım lütfen. Ağlamak istiyorsak bağıra çağıra ağlayalım. Kötü hissediyorsak, hissedelim. Neden kötü hislerin yerine hemen olumlu düşünce koyacakmışız ki? Anlamadan dinlemeden neden üstünü kapatacakmışız? Bir bakalım önce, hüzün bize ne öğretecek, neden geldi kalbimize?

Normal hayatında da bu kadar enerjik misiniz?

Tabii ki enerjimin düştüğü zamanlar olabiliyor. Aslında sadece eğlenceli ve pozitif şarkılar yapmıyorum. İnsanlar daha çok onları biliyor ya da radyolar hızlı parçalarımı daha çok çalıyor. Ben de birçok kez kalbi kırılmış biriyim.

Anneliğe hazır değilim

Anne olmak istiyor musunuz?

Ülkemizde birbirini sevmeyen, sırf evli oldukları için bir arada duran, zorla evlendirilen, belki çocuk doğurursak evlilik kurtulur, çocuğu oyuncak sanan binlerce aile var. Şirket kurar gibi yuva kuran insanlara kızıyoruz. Kendimizi hazır hissetmedenbir can getirmem.

Marjinal görünmek moda

Pop müzik dinleyenler de alternatif müzik dinleyenler de sizi seviyor. Bu iki farklı kitleyi sizde buluşturan nedir?

Popüler olmak ile popüler olmak için kendinden ödün vermek farklı şeyler. Kendimi entel ve alternatif diye nitelendirip sözde ‘tarz’, özde içi boş işler yapmaktansa, popüler kültürün göbeğinde kendi müziğimi yapmayı yeğlerim. Marjinal ya da alternatif görünmek şimdi moda oldu.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler