Ana SayfaKimdirFelaket Tellalı Onur Akay kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

İlgili Postlar

Felaket Tellalı Onur Akay kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

Ünlülerin ve eski Yeşilçam yıldızları ile ilgili kötü haberleri vermesiyle ünlü felaket tellalı Onur Akay kimdir? Pek çok ünlü kişinin ve eski Yeşilçam yıldızlarının hastalık ve ölüm haberlerini sosyal medya hesaplarından paylaşması ile konuşulan bir isim olan Onur Akay’ın kim olduğu merak konusu. Onur Akay’ın kariyeri, ne iş yaptığı ve yaşı o kadar merak ediliyor ki Onur Akay son dönemde internette en çok aranan kişilerden biri. Onur Akay kimdir? Onur Akay kaç yaşında? Onur Akay aslen nereli? Tüm bilinmeyenleri ile birlikte Onur Akay biyografisi haberimizde.

Özellikle Twitter ve Instagram gibi sosyal medya kanallarından gündeme bomba gibi düşen açıklamaları ve sanat camiasındaki ölüm haberlerini herkesten önce duyurmasıyla dikkatleri üzerine çeken Onur Akay kimdir?
Bugün Doğan Ünlüler

Onur Akay kaç yaşında? Aslen Nereli?

28 Nisan 1977 tarihinde dünyaya gelen Onur Akay şu an 41 yaşında, aslen Ankara’lıdır.

Onur Akay kimdir?

28 Nisan 1977 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Onur Akay, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Musikisi Nazariyatı ve Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Ses Eğitimi Bölümleri’nde eğitimlerini tamamladı. Çok küçük yaşlardan beri müziğe ilgisi olan Onur Akay, üniversite eğitiminin yanında, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça, Süheyla Altmışdört ve Nevin İnam Karındaş gibi o dönemin yani kendi döneminin en önemli hocalarından da musiki dersleri aldı.

Onur Akay’ın Kariyeri

MESAM üyesi olan Onur Akay, her ne kadar felaket tellalı olarak ön plana çıksa da Türk musikisinde önemli bir yere sahip. Birçok nazariyatçının kabul ettiği Müstear’lı Nikriz, Müstear’lı Hicaz, Zirgüle’li Pençgâh isimlerini verdiği 3 bileşik makam buldu, terkib etti ve takım besteledi. Makamları bulmakla yetinmedi, bestelediği örnek eserleriyle Türk musikisine önemli katkılar verdi. 1990 yılında daha 13 yaşındayken yaptığı ilk bestesi ‘Gönlümdeki Bahar’ isimli eserin sözleri Zeki Müren’e ait. Onur Akay, ilk albümünü piyasaya çıkardıktan sonra yazılı basında Zeki Müren’in veliahtı olarak lanse edildi, sahnelere 1993 yılında çıkmaya başladı. TRT repertuarında çok sayıda Türk musikisi eseri yer alan Onur Akay’ın, Semahat Özdenses, Erol Sayan, Suat Sayın, Necdet Tokatlıoğlu, Teoman Önaldı, Amir Ateş, Rüştü Eriç, Necdet Varol, Sadun Aksüt, Erdinç Çelikkol, Zeynettin Maraş, Gündoğdu Duran, Turhan Taşan, Osman Babuşçu ve İlgün Soysev gibi unutulmayacak bestekarlar tarafından şiirleri bestelendi.

Onur Akay şiirleri

Üç şiiri Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Erol Büyükburç tarafından bestelendi ve albümlerinde yer verildi. Onur Akay’ın TRT Müzik’te yaptığı öneri ile, ilk defa 2012 yılında Zeki Müren’in doğum günü olan 6 Aralık tarihi Türk Sanat Müziği Günü olarak kutlandı.

Onur Akay albümleri

1997 yılında “Bu Gece Kalıyorum” isimli ilk stüdyo albümü “Yaşar Kekeva Plakçılık” tarafından yayınladı ve daha ilk albümünde büyük bir başarı elde etti. İstanbul Ağlıyor isimli ikinci stüdyo albümünü çok uzun bir aradan sonra 2001 yılında piyasaya sürdü. İstanbul Ağlıyor listelerde ilk sıraya çıkmayı başardı ve tüm Türkiye tarafından tanınan bir sanatçı oldu. Albümlerine yine uzun bir ara verip 15 yıl aradan sonra tek şarkıdan oluşan “Kavuşmak Yokmuş Kaderde” adlı single çalışmasını 2016 yılında dijital müzik platformlarında yayınladı.

Onur Akay, 1991 yılında Ankara Gazi Eğitim Fakültesi Tiyatro Kulübü’nde, Güngör Dilmen`in yazdığı “Kurban” adlı tiyatro eseri ile, “Murat” rolünde çocuk oyuncu olarak oyunculuğa başladı. 1997 yılında Mahallenin Muhtarları ve 2004 yılında Şöhretler Kebapçısı isimli iki dizide rol alarak oyunculuğu sürdürdü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler