Ana SayfaKimdirŞevket Uğurluer Kimdir?

İlgili Postlar

Şevket Uğurluer Kimdir?

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli müzik duayenlerinden olan Piyanist ve Yorumcu Şevket Uğurluer Kimdir?  Şevket Uğurluer ne zaman ve Nerede doğdu? Şevket Uğurluer aslen nereli ve hangi burç? Şevket Uğurluer hakkında merak edilen tüm detaylar Kimdir Haberimizde.. İşte Şevket Uğurluer Kimdir..

Şevket Uğurluer Ne Zaman Doğdu? Şevket Uğurluer Kaç Yaşında? Şevket Uğurluer Nerede Doğdu?

Şevket Uğurluer, 1 Ocak 1938 tarihinde, İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Şevket Uğurluer 81 yaşındadır.

Şevket Uğurluer Aslen Nereli? Şevket Uğurluer Hangi Burç?

Aslen İstanbullu olarak bilinen Şevket Uğurluer, Oğlak burcudur.

Şevket Uğurluer Kimdir?

İlkokul dönemi itibariyle müziğe olan yatkınlığı farkedilen Şevket Uğurluer, mandolinle tam da o zamanlar tanıştı. 1955 yılında Profesyonel çalışma hayatına başlayan Şevket Uğurluer, bir kaç orkestralarda 1961 yılına dek aktif rol aldı. Daha 17 yaşındayken Erol Büyükburç, Metin Ersoy, Kanat Gür ve Salim Ağırbaş gibi müzik üstadlarıyla birlikte kendi adını taşıyan ”Şevket Uğurluer ve Arkadaşları” isimli orkestrayı kuran Şevket Uğurluer, yeteneğini ve başarısını böylelikle tüm dünya ya ispatlamış oldu.

Klasik Türk müziği ve folk eserlerini caz ile birleştiren Şevket Uğurluer’in Şevket Uğurluer ve Arkadaşları isimli orkestrası ile o dönemin en popüler eserlerini seslendirdi.

1991 yılında yapılan “Eurovision Şarkı Yarışması”da Şevket Uğurluer “İki Dakika” isimli eserin bestecisi olarak yer almıştır. Tam 21 yıl boyunca TRT ekranlarında sevenlerinin karşısına aralıksız çıkan Şevket Uğurluer, Anılarla Müzik isimli programı derleyip sundu.

25. İstanbul Caz Festivali  kapsamında, 2018 senesinde, Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görülerek teslim aldı.

Şevket Uğurluer’in Eserleri;

  • Not Responsible – 45’lik plak
  • Tombalacık Halimem -45’lik plak
  • You -45’lik plak
  • İki Dakika – Şarkı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler