Ana SayfaÜnlülerDefne Samyeli'nin Ev Sahibine Açtığı Dava Sonuçlandı

İlgili Postlar

Defne Samyeli’nin Ev Sahibine Açtığı Dava Sonuçlandı

Defne Samyeli’nin ev sahibine açtığı dava sonuçlandı. Defne Samyeli’nin, ev sahibi Yusuf Araz’a açtığı tazminat davasının kararı açıklandı. İşte detaylar;

Korunma Talebinde Bulundu

İşadamı Yusuf Araz Samyeli’nin 2019 Mart ayından itibaren kirasını ödemediği iddiasıyla haciz işlemleri başlatmıştı. Araz, Samyeli’ye evden tahliye edilmesi için açtığı davayı da kazanmıştı. Samyeli ise kira borçlarını ödeyerek, evden tahliyesini 3 aylık süre ile erteletmişti. Öte yandan oyuncu, savcılığın takipsizlik kararına rağmen Türkiye önünde kendisini şantajcı gibi gösterdiği iddiasıyla ev sahibine açtığı tazminat davasını geçen ay kazandı.

Defne Samyeli: “Ben de Şiddete Uğradım”

Samyeli, son olarak da mahkemeye başvurarak korunma talebinde bulundu. Samyeli’nin avukatının dilekçesinde şu detaylar dikkat çekti: “Yusuf Araz ile avukatı, Defne Samyeli’yi küçük düşürücü, saygınlığını ve itibarını zedeleyici demeçler vermiştir. Samyeli, bir kadın olarak sistematik bir şekilde baskıya maruz kalmıştır.” Mahkeme, taraflar arasında aile bağının bulunmaması ve tek taraflı ısrarlı takibin olmaması gerekçesiyle Samyeli’nin bu talebini reddetti.

Defne Samyeli ve Ev Sahibi Arasında Yaşananlar

Defne Samyeli’nin ev sahibi Yusuf Araz, eski sunucunun kirasını ödemediğine dair iddialarda bulunmuş ve avukatı ile icra takibi başlatarak tahliye davası açmıştı. Araz’ın davayı kazanmasının ardından Defne Samyeli, üç aylık kira tutarı olan 45 bin TL’nin içinde olduğu toplam 234 bin 671 TL’lik ödemeyi yapmış ve evden tahliyesini erteletmişti.

Defne Samyeli’nin Ev Sahibine Açtığı Dava Sonuçlandı

Samyeli dava dilekçesinde, Yusuf Araz’ın kendisine şantaj yaptığını ve iftira attığını öne sürdü. Mahkeme, Samyeli’nin manevi tazminatını kısmen kabul ederek Araz’ın 20 bin lira ödemesi yönünde karar verdi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi tazminatla ilgili gerekçeli kararını açıkladı. Kararda tazminatın gerekçesi şöyle açıklandı:

“Defne Samyeli’nin Yusuf Araz’ın doğrudan basını haberdar ederek bu olayın konuşulmasına sebep olduğu iddiaları ispatsız kalmıştır. Araz’ın ‘ben de basına mı konuşayım’ şeklindeki ifadesi şartlı bir tehdit değildir. Haber konusu yaptırdığına dair iddiası yönünden Samyeli’nin kişilik haklarının zedelendiği kabul edilmemiştir. Ancak Araz’ın telefon görüşmesinde Samyeli’ye, ‘ne aşağılık insanlarsınız’ şeklinde söylediği söz kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan bir ifadedir. Araz, tazminat ödemelidir.”

Şu sıralar yeni ev arayan Defne Samyeli, “İçine girdiğim zaman iyi hissettiğim bir ev arıyorum” dedi.

Defne Samyeli kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler