Ana SayfaÜnlülerAcun Ilıcalı'ya Tazminat Şoku

İlgili Postlar

Acun Ilıcalı’ya Tazminat Şoku

Acun Ilıcalı’ya tazminat şoku. Ilıcalı geçtiğimiz günlerde yarışmalarda izinsiz kullanılan şarkılara telif ödememesi ile gündeme gelmişti. Başarılı televizyoncu telif davasını kaybetti.

Acun Ilıcalı kimdir?

7 Yıllık Faiz Ödeyecek

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’ya tazminat şoku. Sanatçılar tarafından kendisine açılan telif davasını kaybetti. Ilıcalı programlarında çalınan bazı şarkıların telifini 7 yıllık faiziyle beraber ödeyecek.

Ilıcalı’nın Survivor yarışmasını gerçekleştirdiği Dominik Cumhuriyeti’ne uçmak için yeni bir uçak aldığı haberleri geçtiğimiz günlerde basına yansıdı. Değeri 13 milyon dolar (99.5 milyon TL) olan özel jetini Global Express XRS 2012 model uçakla değiştiren Ilıcalı’yla ilgili bu haber üzerine sanatçılardan tepki geldi.

Acun Ilıcalı’dan Exxen…

Ünlü beste ve söz yazarı Şehrazat Acun Ilıcalı’nın uçak almasına tepki göstererek “Uçağını almadan bizim şu telifleri ödeseydi terbiyesiz. Haramı zıkkım olsun” sözleri ile herkesi şaşırtmıştı.

Acun Ilıcalı ise Sehrazat’ın bu yorumuna “Bir sanatçının telif ücretini ödemiyormuşum. İsim verip terbiyesizin reklamını yapmayayım. Telif ücreti olarak uçuk rakamlar istersen elbette vermem. TV8’i bunun üzerine yapsam gözü doymaz. O hakaretleri yanına bırakmayacağım. Mahkemede hesabını vereceksin. Senden alacağım tazminatı da işitme engelli miniklerimize vereceğim.” diyerek cevap vermişti.

Şehrazat Kimdir?

Şehrazat’da sessiz kalmayarak Ilıcalı’ya şu sözlerle yanıt vermişti; “Acun Ilıcalı beni yüksek telif ücreti istemekle suçladı. Bunun gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur. Acun Ilıcalı yalan konuşuyor, iftira atıyor. Zaten kendisi ile telif ücreti nedeniyle mahkemeliğiz. Üstelik bu mahkeme 4 yıldır devam ediyor. Kamuoyunda kendisini dürüst bir adammış gibi tanıtıyor. Yemezler Acun, yemezler. Aralık’ta mahkememiz var o zaman göreceksin. Üstelik sadece benimle de değil onlarca besteci ve söz yazarı ile mahkemelik oldu. Acun Ilıcalı sussun kendisini daha fazla rezil etmesin.”

Arnavut Kaldırımı Şarkısı İçin Telif Ödeyecek

Telif tartışmaları sürerken yeni bir gelişme yaşandı. Şarkıcı Demet Sağıroğlu ile besteci Görol Ağırbaş, kendilerine ait olan ‘Arnavut Kaldırımı’ adlı eserin 3 ayrı televizyon kanalındaki ‘O Ses Türkiye’, ‘O Ses Çocuklar’ ve ‘Rising Star’ adlı yarışmalarda 16 kez izinsiz kullanılmasıyla ilgili Acun Ilıcalı’ya açtığı telif davasını kazandı.

Mahkeme, 55 bin 200’er lira tazminatın 7 yıllık faiziyle Acun Medya Prodüksiyon şirketinden alınarak Sağıroğlu ve Ağırbaş’a ödenmesine hükmetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler