Ana SayfaKültür ve SanatFilmler8. Malatya Uluslararası Film Festivali Sinema Severlerle Buluşuyor

İlgili Postlar

8. Malatya Uluslararası Film Festivali Sinema Severlerle Buluşuyor

Malatya Uluslararası Film Festivali bu yıl kasım ayında 8. kez sinema severlerle buluşacak. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen festival için hazırlıklar son sürat devam ederken; Türkiye ve Dünya sinemasının seçkin eserleriyle, 9-15 Kasım 2018 tarihleri arasında birçok yenilik ve sürprizle film severleri Malatya’da bekliyor olacak.

8. Malatya Uluslararası Film Festivali Sinema Severlerle BuluşuyorDoğu ve Batı’nın köprüsü, tarihin, kültürün ve medeniyetin şehri Malatya, bu yıl kasım ayında yeniden sinema severlere kapısını açıyor. 2010 yılında, ilk kez gerçekleştirilmeye başlanan Malatya Uluslararası Film Festivali, bu yıl da coşku ve heyecan dolu günler yaşatacak. Geçtiğimiz yıl, birçok sevilen ünlü isimle ve önemli yeniliklerin hayata geçirilmesiyle dikkat çeken festival; bu yıl ki programıyla da birçok yeniliği ve sürprizi beraberinde getiriyor.

 

Geçen yıl, 7’ncisi düzenlenen festivalde; festival programı ve katılan konuklarla, oldukça renkli ve coşkulu anlar yaşandığını dile getiren festival direktörü ve sinema yazarı Suat Köçer; bu yıl da kaldıkları yerden, aynı coşku ve duyguyla devam edileceğini ve festival için tüm hazırlıklara başlandığını ifade etti.

Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan festivalin, yerel boyutunun daha fazla güçlendirileceğini de ifadelerine ekleyen Köçer; bu yıl ki festivalin yerliliğe yaslanan boyutunda, sinema severlere ve katılımcılara çeşitli sürprizler ve yenilikler hazırladıklarını sözlerine ekledi. Köçer, ayrıca; geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Malatya Film Platformu’nun da bu yıl daha heyecan verici yenilikler barındıracağından söz etti. Festival çatısı altında düzenlenen bu platformla, yapım öncesi film projelerine destek ve sinema sektörüne doğrudan katkı sağlanması amaçlanıyor.

8. Malatya Uluslararası Film Festivali Sinema Severlerle BuluşuyorMalatya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, bu yıl düzenlenen 8. Malatya Uluslararası Film Festivali (MUFF-MIFF); 9-15 Kasım 2018 tarihlerinde, Malatya’nın kültürel zenginliklerini daha da renklendirerek bir yenisini daha ekleyecek. Ömürlük eserlerin, seyirlik günlerinde acaba, Kristal Kayısı’ların sahipleri kimler olacak? Merakla bekleniyor…

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler