Ana SayfaKültür ve Sanat17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali 3-21 Ağustos'ta...

İlgili Postlar

17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali 3-21 Ağustos’ta…

Bodrum Kalesi Uluslararası Bodrum Bale Festivali için Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor

17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 3-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesinde gerçekleştirilecek. Festival, Türkiye’den ve dünyadan seçkin bale ve modern dans yapıtlarını buluşturacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin ilk ve tek bale festivali olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali sanatseverlerin karşısına zengin bir program ve büyüleyici performanslar çıkacak.

Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinde dünya ve Türkiye prömiyerleri gerçekleştirilen, seyircinin büyük beğenisi sayesinde her temsili kapalı gişe oynamış 4 çok özel eserin ve yabancı konuk topluluklar tarafından sahnelenecek 2 eserle birlikte toplam 6 eserin 8 temsili festival boyunca izlenebilecek.

Ülkemizin kültür sanat yaşantısında ayrıcalıklı bir noktada bulunan 17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin bu yılki yabancı konukları kendi alanlarında dünyada hayranlık uyandıran çok özel topluluklar olacak. Dünyanın en profesyonel dans topluluklarından olan Gürcü Ulusal Balesi ile dünyada Flamenko Kraliçesi olarak kabul edilen Aida Gomez ve Dans Topluluğu…

Festivalin Açılışını Ünlü Ressam Frida Kahlo’nun Çarpıcı Yaşam Öyküsünün Anlatıldığı “Frida” Modern Dans Eseri İle Gerçekleşecek

Ülkemizin kültür sanat yaşantısında özel bir konuma sahip olan bulunan 17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 3 Ağustos Cumartesi akşamı, modern dans repertuvarının beğenilen eserlerinden “Frida” adlı eserle açılıyor.  Özgür Adam İnanç’ın reji ve koreografisi ile Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek “Frida” eseri Arturo Marquez,  Jose Pablo Moncayo ve Can Aksel Akın’ın müzikleri eşliğinde Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun hayatını anlatıyor. Frida’nın küçük yaşta geçirdiği ağır sağlık sorunlarına rağmen resim yaparak hayata tutunma tutkusu iki perdelik modern dans eseriyle sahnede olacak.

La Scala’da 14 Kez Sahneye Çağrılmış olan Dünyanın En Profesyonel Dans Topluluğu Gürcistan Sukhıshvılı Ulusal Balesi

6-7 Ağustos 2019 tarihleri Salı ve Çarşamba akşamları Kafkas kültürü Bodrum Kalesinde izleyicilerle buluşacak.

60 dansçı ve 10 müzisyenden oluşan dünyanın en profesyonel dans topluluğu olarak kabul gören GÜRCİSTAN SUKHISHVILI ULUSAL BALESİ yaklaşık iki saat boyunca danslarını sanatseverlere sunacak. 1945’ten bu yana performanslarını 90’dan fazla ülkede, dünyanın en prestijli sahnelerinde, 50 milyondan fazla seyirciye ulaştıran Gürcistan Sukhisivili Ulusal Balesi La Scala’daki performansında seyirciler tarafından on dört kez sahneye çağrılarak bir rekora da imza atmıştır.

Folklorik temaları modern koreografileriyle sentezleyen muhteşem gösterileri ile Gürcü halkının savaş, kahramanlık ve aşk hikâyelerini ritmik ve tempolu adımlar eşliğinde sahneleyecekler.

Uluslararası Arenada Başarıya Ulaşmış Eser Ve Toplulukları Yakından İzlemenin Mümkün Olduğu Festivalde Devlet Opera Ve Balesi’nin Klasik Bale Eseri Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde Seyirci İle Buluşturulacak.

Dünyada opera, bale ve tiyatro oyunlarına konu olan Romeo ve Jüliet’in aşkları bu defa ülkemizin ödüllü koreografları Volkan Ersoy ve Armağan Davran’ın librettosu ve özgün koreografileriyle 10 Ağustos 2019 Cumartesi akşamı İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneleniyor. Çaykovski’nin müziklerinden düzenlenerek yapılan “Romeo ve Juliet” balesi, bu yorumuyla  dünyada ilk olma özelliği taşıyor. Müzik düzenlemeleri Tolga Taviş tarafından sahnelen ve iki perdeden oluşan eser;  karşılaştıkları ilk anda birbirlerine büyük bir aşkla bağlanan, birbirine düşman iki ailenin çocukları Romeo ve Juliet’in tüm dünyaca bilinen hüzünlü aşk hikayesini klasik balenin tüm zarafetiyle sahneye taşıyor.

Festivalin devamında programın ikinci klasik bale eseri olan ve Antalya’da Türkiye prömiyeri gerçekleştirilen “Şehrazat” balesi var. 14 Ağustos 2019 Çarşamba akşamı izleyicinin karşısında olacak bu eser, Armağan Davran’ın libretto ve koreografisi ile Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneleniyor.  Bujor Hoinic’in, müzik düzenlemelerini yaparak, Korsakov’un Şehrazat bale süiti ile yine Korsakov’un diğer önemli eserlerini birleştirdiği  “Şehrazat” eseri, etkileyici anlatımıyla festival programının önemli eserlerinden biri olarak yerini alıyor. İki perdeden oluşan eserde, Sultan Şah Levend’in oğlu Behram ile şehrin ünlü tüccarı Mahmud’un kızı Zühre’nin aşkları ve bu aşka mani olmak isteyen Vezir Ebubekir’in güzel kızı Zahara’nın ölümcül planı anlatılıyor.

Flamenko’nun Kraliçesi Aida Gomez ve Dans Topluluğu da Bodrum’da…

Uluslararası arenada başarıya ulaşmış eser ve toplulukları yakından izlemenin mümkün olduğu ve tüm renkleriyle dans şölenine devam edecek 17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde Flamenko ateşi bu yıl dünyaca ünlü Aida Gomez ve Dans Topluluğu ile yanacak.

“Carmen” performansı ile tüm dünyada tanınan, çok küçük yaşlarda dansa başlamış olan aynı zamanda da İspanya Ulusal Balesi’nin baş dansçılarından, flamenko ustası ve ödüllü koreograf Aída Aguda Gómez’in ( Madrid, 1967) kuruculuğunu yaptığı ve aynı zamanda da direktörlüğünü de üstlendiği Aida Gomez Dans Topluluğu özgün “Carmen” yorumlarıyla 17 ve 18 Ağustos 2019, Cumartesi ve Pazar akşamları iki kez sahne alacak. Bizet’in unutulmaz müzikleri, bu özel “Carmen” gösterisi için Jose Antonio Rodriguez tarafından düzenlenmiş. Dünya turnelerine devam eden topluluk, en son 2006 yılında ülkemizde de gösterilerini sergileyerek büyük beğeni toplamıştı.

Festivalin kapanışını ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin genç ve dinamik grubu Modern Dans Topluluğu İstanbul ( MDTist)in “Jizel” dans-drama eseriyle gerçekleştirecek.

21 Ağustos 2019 Çarşamba akşamı bir dünya klasiği haline gelmiş olan Giselle Balesi’nin koreografısi Aysun Aslan tarafından modern bir dans-drama formuna uyarlanan “Jizel” eseri,  İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu MDTİstanbul tarafından sahnelenecek.  Giselle balesi, JİZEL ismi ile bulunduğumuz coğrafyaya has, günümüz sosyal dokusunda örülen bir form ile hayat buluyor. Albrecht, Giselle, Hilarion, Myrtha gibi klasik karakterlerin, Alb, Jizel, Hila, Mirta olarak tanımlandığı ve Aysun Aslan’ın özel uslübuyla anlatıldığı bu farklı JİZEL dünyasının güncelliği, Adolphe Adam’ın klasik değeri ile bütünleşiyor. Seyirciye son derece dinamik ve coşkulu anlar yaşatacak bu özel eser ile 17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali sona erecek.

Bodrum’da bu yıl 17.’si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali, bu yıl ise Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilmekte ve sanatseverlerden gelen yoğun talepten ötürü her yıl daha da güçlenen sanatsal niteliğiyle yoluna devam etmekte.

Bilet satışlarımız http://www.operabale.gov.tr adresinden ve diğer satış noktalarımızdan yapılmaktadır.

PROGRAM

ULUSLARARASI BODRUM BALE FESTİVALİ

03-21 Ağustos 2019

03 Ağustos 2019                FRİDA                                     A. MARQUEZ, J.P.MONCAYA, C.A.AKIN

Cumartesi                           Mersin Devlet Opera ve Balesi

2 perde / Modern Dans

 

06-07 Ağustos 2019          SUKHISHVILI ULUSAL BALESİ GÖSTERİSİ / GÜRCİSTAN

Salı-Çarşamba                    Sukhishvili Ulusal Bale Topluluğu

2 Perde

 

10 Ağustos 2019                 ROMEO ve JULIET                           P.İ.ÇAYKOVSKİ

Cumartesi                            İzmir Devlet Opera ve Balesi

2 Perde / Bale

 

14 Ağustos 2019                 ŞEHRAZAT                                        R. KORSAKOV

Çarşamba                            Antalya Devlet Opera ve Balesi

2 Perde / Bale

 

17-18 Ağustos 2019           CARMEN                                           G. BIZET

Cumartesi – Pazar             Aida Gomez Dans Topluluğu /İSPANYA

2 Perde / Flamenko

 

21 Ağustos 2019               JİZEL                                                  A. ADAM

Çarşamba                           Modern Dans

İstanbul Devlet Opera ve Balesi

Modern Dans Topluluğu İstanbul ( MDTİst)

1 Perde / Dans-Drama

 

Bodrum Kalesi

Bütün Temsiller 21.30’da başlar.

Genel Müdürlük gerekli durumlarda programda değişiklik gerçekleştirebilir.

Ara  20 dakika

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler