Ana SayfaDiziler1 Haftada 4 Dizinin Finali Açıklandı

İlgili Postlar

1 Haftada 4 Dizinin Finali Açıklandı

Özellikle yeni sezon ile birlikte farklı diziler kanallarda yayınlanmaya başlarken son bir hafta içerisinde 4 dizinin final yaparak yayından kaldırılması dikkat çekti. Vatan Gazetesi yazarı Oya Doğan tarafından bugün gündeme alınan bu konu oldukça farklı bir noktaya dikkat çekerken başarılı kadrolar ile oldukça iddialı bir şekilde yayına başlayan yapımların tek tek yayından kaldırılmasının sektörde ciddi sorunların olduğuna işaret ettiği belirtildi.

Dizilerin Kaldırılmasının Nedeni Reytingler Mi?

Özellikle son dönemlerde giderek artan dizi sayısı rekabetin daha da artmasına neden olurken bu rekabetten dolayı pek çok yapım yayınlanmaya başladığı ilk haftalardan itibaren reytinglerin az olması nedeniyle yayından kaldırılıyor. Bu durum kuşkusuz dizilerin çok daha kısa ömürlü olmasına neden olurken izleyenlerin de farklı farklı diziler izlemesini gerekiyor. Bu sezon son bir haftalık süre içerisinde dört farklı dizisinin final yaptığına dikkat çeken Oya Doğan özellikle ‘Umuda Kelepçe Vurulmaz’ adlı dizinin yayından kaldırılmasının tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Son bir hafta içerisinde final yapacağı belirtilen diziler arasında en önemli bir tanesi de ‘Poyraz Karayel’ olacak. Öyle ki özellikle geçtiğimiz sezonların en iddialı yapımlarından biri olmasına karşılık senaryonun giderek sıradan hale gelmesi ve olayların karışması diziye olan ilginin de azalmasına yol açtı. Bu durum dizinin bu sezon son sezonunu oynaması ve final yapmasını da ortaya çıkarttı. Yapılan açıklamalara göre Poyraz Karayel mart ayının ilk haftasında yayınlanacak yeni bölümü ile birlikte ekranlara veda edecek.

‘Seviyor Sevmiyor’ Da Ekrana Veda Ediyor

Yayın hayatına son verecek diğer bir dizisi ‘Seviyor Sevmiyor’. Özellikle müzikleri ile dikkat çeken ve sevilen yapımlardan olan ‘Seviyor Sevmiyor’ reyting oranlarının düşük olması sebebiyle yayın hayatını sürdürmeye başaramadı. Bir yandan diziler yayın hayatına son vererek ekranlara veda ederken yeni dizilerde yerlerine gelmeye devam ediyor. Özellikle Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayacak olan ‘İsimsizler’ , FOX TV’de ‘Savaşçı’ ,Star TV’de ise ‘Özel Kuvvetler’ Önümüzdeki dönemlerden itibaren ekranlarda yayınlanmaya başlayacak yeni diziler arasında yer alıyor. Bu dizilerin ise yine izleyenler tarafından iyi karşılanmaması ve reytinglerde düşük oranlar alması yayın hayatının sonlanmasına neden olabilecek. Dizi sektörünün son dönemlerde çok hızlı bir şekilde tükenmesi çok farklı yapımların emek harcanmasına rağmen gelir elde edilememesine yol açtığından dolayı bu anlamda ciddi sorunlar da yaşanabilecek gibi duruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler