Ana SayfaKimdir​İbrahim Kutluay Kimdir?

İlgili Postlar

​İbrahim Kutluay Kimdir?

Türkiye’nin en önemli basketbol oyuncularından birisi olan İbrahim Kutluay kimdir?

7 Aralık 1973 tarihinde İstanbul’da doğan İbrahim Kutluay, basketbola gönül vererek uzun yıllar boyunca sahalarda yer aldı. Türkiye’de Fenerbahçe forması giyen İbrahim Kutluay, aynı zamanda milli takıma kadar yükselerek kaptanlık yapma başarısını da gösterdi.


Bugün Doğan Ünlüler

İbrahim Kutluay Kimdir, Ne Zaman Keşfedildi?

Basketbola gönül veren sporcunun keşfedilmesi ise 13 yaşında oldu. Fenerbahçe’nin altyapısına dahil olan oyuncu, burada kendini gösterdi ve 4 yıllık deneyimin ardından bir üst takıma çıktı. A takımdaki ilk yıllarında yedek oturan ve 1994 sezonu itibari ile büyük bir patlama yapan İbrahim Kutluay, bu yılın ardından takımın vazgeçilmezlerinden birisi oldu.

Milli takım ve formasını giydiği takımlarla uluslararası düzeyde maçlara katılan İbrahim Kutluay, aynı zamanda basketbola yaptığı katkılarla da hala bu sporun en önemli temsilcilerinden birisi olarak gösterilir.199 yılına kadar Fenerbahçe’de forma giyen oyuncu, daha sonrasında Efes Pilsen’den gelen teklifi ile birlikte bu takıma geçti. 1 yılın ardından ise Yunanistan’a transfer olarak AEK Atina takımında forma giydi. Üstelik forma giydiği ilk sezonda İbrahim Kutluay sezonun en değerli oyuncusu olarak kabul edildi. Türkiye’ye kısa bir dönüş yapan oyuncu, sonrasında 2004 tarihi itibari ile Seattle ile anlaşma imzalayarak NBA’a dahil oldu. Fakat yaşadığı şanssızlık nedeniyle takımda yedek kaldı ve sadece 12 dakika forma giyebildi. NBA sonrasında ise oyuncu yeniden Yunanistan’a gitti. 2006 yılında ise Ülkerspor’a gelen oyuncu, Fenerbahçe ile Ülkerspor’un birleşmesi ile birlikte yeniden Fenerbahçe’de oynama fırsatı elde etti.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler