Ana SayfaÜnlülerYönetmen Ve Senarist Melih Gülgen Hayatını Kaybetti.

İlgili Postlar

Yönetmen Ve Senarist Melih Gülgen Hayatını Kaybetti.

Melih Gülgen, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yapımcı, yönetmen ve senaryo yazarı Gülgen, yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle uzun zamandan beri tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün öğleden sonra hayata gözlerini yumdu.

Yönetmen Melih Gülgen’in cenazesi dün ikindi namazına müteakip İstanbul’da Eyüp Sultan Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Sevenleri ünlü yönetmeni son yolculuğunda yalnız bırakmazken, oldukça duygusal anlar yaşandı

Melih Gülgen Kimdir?

1946 yılında İstanbul da dünyaya gelen yönetmen, Atatürk Erkek Lisesi’nden mezun oldu. 1968 yılında Kafkas Kartalı adlı sinema filmiyle yönetmenliğe ve Türk sinemasına adım attı. İlk defa adını bu filmle duyuran yönetmen, daha sonrasında başarılı yapımlara imza attı.

Melih Gülgen daha sonrasında İnsanları Seveceksin, Adalet, Düşkünüm Sana ve Tatar Ramazan gibi 100’ün üzerinde sinema filmlerinin yönetmenliği ve yapımcılığını yaptı.1972’de gösterime giren Parçala Behçet film ile Türk Sinemasında seks ve avantür filmlerinde yeni bir furya başladı.

Melih Gülgen Filmleri

Ünlü yönetmenin unutulmayan filmleri şöyle;

  • Kafkas Kartalı, Yazımı Turamı,Üç Kabadayı,Öldüren Yumruk, Zapata, Yumruk Yumruğa, Tehlikeyi Severim, Nasrettin Hoca, Maskeli Üçler, Kurşun Memed, Kanunsuz Sokak, Dadaloğlu, Ölüm Peşimizde, Çapulcular, Kara Batur, Yemin, Bir Kadın Yüzünden, Babalık, Tatlı Sert, Baba Ocağı, Akrep Yuvası, Kardeş Kurşunu, Yıldızlarda Kayar, Bedel, İmparator, Tatar Ramazan, Kabadayılar Kralı, ve Firuze.

Her filmde kendine has özellikleri göstermeyi başaran yönetmen, Türkiye’nin en önemli değerleri arasında gösteriliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler