Ana SayfaKültür ve SanatYetenek Sizsiniz Programına 1 Milyon TL Ceza!

İlgili Postlar

Yetenek Sizsiniz Programına 1 Milyon TL Ceza!

TV8 Ekranlarında yayınlanan yetenek yarışması “Yetenek Sizsiniz Türkiye” isimli yarışmaya geçtiğimiz günlerde 7-11 yaş arasındaki kız çocukları katılmış ve dans şovlarını sergilemişlerdi. RTÜK, “Millet Tahrik Oluyor” söylemlerinden dolayı programın ceza almasını öne sürmüştü ve bugün de TV8’e 1 milyon tl ceza kesildi.

Hürriyet’ten Meltem Özgeç, “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz” diyerek “Bu program nedeniyle kanalın reklam gelirlerinin yüzde 2’sine denk gelecek bir para cezası verildi. Bu ceza da yaklaşık 1 milyon liraya tekabül ediyor.” Diye sözlerine ekledi.

Hadise’nin “Sıfır Tolerans” Klibi de Ceza Aldı!

RTÜK, Hadise’nin son günlerde sıkça müzik kanallarında yayınlanan “Sıfır Tolerans” isimli klibine de ceza kesti. Bu klip yüzünden klibi yayınlayan kanallar da reklam gelirlerinin %2’si kadar ceza aldı. Ceza alan kanallar; Power Türk, Dream Türk, Viva, Kral Pop.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler