Ana SayfaÜnlüler'Yazın Favorileri' araştırması sonuçlandı

İlgili Postlar

‘Yazın Favorileri’ araştırması sonuçlandı

Yaz aylarının en favori isimleri belli oldu. Yapılan araştırma sonucunda yazın en çok sevilenleri belli oldu. Yazın en sevilen şarkıcıları şarkısı, dizisi, kitabı, tatil beldeleri hangileri? Detaylar haberimizde…

Yazın favori şarkısı Aleyna Tilki’den Yalnız Çiçek, favori dizisi Erkenci Kuş

Türkiye’nin en büyük izinli veri tabanına sahip online araştırma şirketi DORinsight, ‘Yazın Favorileri’ anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre yazın hit şarkısı Aleyna Tilki’den Yalnız Çiçek, yazın favori dizisi ise Erkenci Kuş oldu. Tatilciye göre yılın en popüler destinasyonu yurt içinde Bodrum, yurt dışında Mikonos…

Türkiye’nin en büyük izinli veri tabanına sahip online araştırma şirketi DORinsight, ‘Yazın Favorileri’ anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre yazın en hit şarkıları Aleyna Tilki’den Yalnız Çiçek, Merve Özbey’den Vuracak ve Demet Akalın’dan Canıma da Değsin oldu. Yazın en sevilen dizileri ise Erkenci Kuş ve Ege’nin Hamsisi çıktı.

17-27 Ağustos 2018 tarihleri arasında online olarak tamamlanan araştırmaya; Türkiye temsili, ABC1C2DE sosyo-ekonomik segmente mensup çalışan 5.660 kişi katıldı. Araştırma kapsamında, katılımcılara bu yazın favorileri hakkında sorular yöneltildi.

İşte Türkiye’de bu yazın favorileri:

Yazın dizisi ‘Erkenci Kuş’

Yapılan araştırmada katılımcılara bu yazın en favori dizisi sorulduğunda yüzde 27’si ‘Erkenci Kuş’ dedi. Erkenci Kuş dizisini yüzde 19 ile ‘Ege’nin Hamsisi’ ve yüzde 16 ile ‘Nefes Nefese’ dizileri takip etti.

Aleyna Tilki, 2018 yazının favorisi!

Katılımcılara bu yazın en hit şarkısı sorulduğunda yüzde 27’si Aleyna Tilki’den ‘Yalnız Çiçek’ şarkısını, yüzde 11’i Merve Özbey’in ‘Vuracak’ şarkısını, yüzde 7’si Demet Akalın’ın ‘Canıma da Değsin’ şarkısını ve yine yüzde 7’si Edis’in ‘Yalan’ şarkısını tercih ettiklerini belirtti.

Bu yazın en favori kadın şarkıcısı sorulduğunda ise Merve Özbey (yüzde 20) ilk sırada yer aldı. Merve Özbey’i az farkla Aleyna Tilki (yüzde 19) izlerken, üçüncü sırada Simge Sağın (yüzde 12) çıktı.

Edis, Murat Boz ve Kenan Doğulu’yu geçti

Katılımcılara göre yazın en favori erkek şarkıcısı yüzde 29 ile Edis oldu. Edis’i yüzde 27 ile Murat Boz ve yüzde 17 ile Kenan Doğulu takip etti.

Favori destinasyonlar Bodrum ve Mikonos

Yazın en popüler yurt içi ve yurt dışı tatil beldeleri sorulduğunda, yurt içinde yüzde 20 ile Bodrum birinci olurken, Bodrum’u yüzde 13 ile Marmaris ve yüzde 12 ile Fethiye izledi.

Yurt dışında ise en popüler tatil beldesi olarak yüzde 23 ile Mikonos tercih edilirken, yüzde 14 ile Phuket ve yüzde 10 ile İbiza ikinci ve üçüncü oldu.

Yazın kitabı Nilgün Bodur’dan

Katılımcılara bu yaz en çok tercih ettikleri kitap sorulduğunda yüzde 22 Nilgün Bodur’un ‘Sen Gittin Ya Ben Çok Güzelleştim’ kitabı cevabını verdi. İkinci sırada Hector Garcia, ‘Francesc Miralles’in İkigai’ (yüzde 14) kitabı yer aldı. İlk ikiyi Özgür Bacaksız’ın ‘Bazı Yollar Yalnız Yürünür’ kitabı (yüzde 13), Mark Manson’ın ‘Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı’ (yüzde 11) ve Stefan Zweig’in ‘Satranç’ kitabı takip etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler