Ana SayfaYaşamSağlıkYaz döneminde hangi meyveler kilo verdirir?

İlgili Postlar

Yaz döneminde hangi meyveler kilo verdirir?

Tatlı çoğu kişi için içeriğindeki şeker nedeniyle soru işareti yaratsa da meyve tüketiminde seçici olarak hem sağlıklı olabilir hem de kilo verebilirsiniz. Peki hangi meyveler kilo verdirir biliyor musunuz? İşte sizler için hazırladığımız özel rehberimiz.

Hangi meyveler kilo verdirir

Meyve konusunda elmadan muza kadar pek çok meyve sanıldığının aksine vitamin ve mineral açısından zengin ve zayıflama noktasında da büyük bir yardımcı. Bu nedenle meyve tüketiminde seçici ve bilinçli olmak oldukça önemli.

Karpuz

Yaz dönemlerinin en popüler meyvelerinden olan karpuz, sanıldığı gibi kilo almaya destek sağlamaz. Yüzde 90’ı tamamen sudan oluşan karpuz su ihtiyacını karşılar, yağ yakımını arttırır. Üstelik doyurucu olduğu gibi sizi abur cuburlardan ya da fazla yemekten de kurtarır.

Muz

Tadı ile çoğu kişi için vazgeçilmez olan muz, aynı zamanda tok kalmak isteyenler için de ilk seçeneklerden birisi. Tam tatlı ihtiyacınızı karşılamak hem de lezzetli bir meyve tüketerek zayıflamak istiyorsanız muzu tercih edebilirsiniz. Üstelik yüksek kalorisi sayesinde gün içerisindeki kalori ihtiyacınızı da yine karşılayabilirsiniz. Muz üstelik besin ve vitamin açısından da çok zengin.

Domates

Meyve olup olmadığı tartışmalı olsa da meyve grubunda yer alan domates de yine yaz döneminde tüketilmesi gerekenler arasında. Özellikle yemeklerin yanında sıklıkla kullanılan domates sayesinde günlük ihtiyacınızı karşılayabilir, likopen desteği alabilirsiniz. Kansere karşı dahi en etkili meyvelerden birisi olan domates, su depolanmasını destekler.

Armut

Sindirim sistemi için çok yararlı olan armut aynı zamanda zayıflamak isteyenlerin de mutlaka tüketmesi gereken meyveler arasında yer alıyor. Lifli yapısı ile sindirim sisteminizi düzenleyeceği gibi C vitamini gibi desteklerle de vücudunuzun sağlığına katkı sağlayan armut, meyveler arasında olmazsa olmazlardan.

Elma

Diyetlerin vazgeçilmezlerinden birisi olan ve hemen hemen her türlü diyet içerisinde yer alan elma, yağsız ve sodyumsuz yapısıyla en masum meyveler arasında yer alıyor. Uzun süreli tokluk gereksiniminde tüketilebilecek elma üstelik nemi arttıracak vücuttaki su ihtiyacına da katkı sağlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler