Ana SayfaDedikoduYasemin Özilhan: ‘Alışverişimi İnternetten Yapıyorum’

İlgili Postlar

Yasemin Özilhan: ‘Alışverişimi İnternetten Yapıyorum’

Yasemin Özilhan: ‘Alışverişimi İnternetten Yapıyorum’

Şıklığı ve zarafetiyle medyaya sık sık konu olan eski oyuncu Yasemin Özilhan’ın, ELLE Dergisi’nin Ekim sayısına verdiği özel pozlar ve samimi röportaj büyük ilgi gördü.

“Mağazaları gezmek, kıyafetleri denemek artık beni çok yoruyor. Sadece İtalya Milano’daki küçük butikleri keşfetmek için geziyorum.Onun dışında tüm alışverişimi internet üstünden yapıyorum. Her gün baktığım favori sitelerim var.” diyen Yasemin Özilhan’ın röportajından kesitler…

Oyunculuktan modaya nasıl geçtiniz?

Oyunculuk yaptığım zamanlarda çalışma saatlerim hiç belli değildi; gecem gündüzüm birbirine girerdi. O dönem tayt, eşofman ve “sweatshirt” şeklinde geziyordum. İzzet’le tanıştıktan sonra oyunculuğu bıraktım ve üniversiteye kaydoldum.

Daha dengeli bir hayata başladığımda kendime yeni bir uğraş bulmak istediğimin farkına vardım. Modayı zaten çok seviyordum, araştırmaya, sevdiğim ve bana yakışan kıyafetlerin neler olduğu üzerine düşünmeye başladım. Karmaşadan uzak ve yalın hayatım beni sade bir stile yönlendirdi. Şatafat sevmiyorum, minimalliği kendime göre yorumluyorum.

Moda öğrenilen bir şey mi? “Oyuncuydu sonra anne oldu. Şimdi de tasarım yapıyor. Bu kadar kolay mı?” diye yorum yapanlara neler söyleyeceksiniz?

.: İnsan, merakı sayesinde her şeyi zamanla öğreniyor ve tecrübe kazanıyor. Ben çok yoğun çalıştığım için 20’li yaşlarımı eşofman ve taytla geçirdim. Vaktim olsaydı çok daha erkenden kendime özen gösterir ve moda üzerine kafa yorardım. Ayrıca üniversitede halkla ilişkiler okuduktan sonra bebek ve çocuk markası Carter’s’ın halkla ilişkiler departmanında çalıştım. Bu süre zarfında bebek giyimi olsa da modayla haşır neşir oldum.

Üniversite yıllarında moda üzerinde araştırmalar yaptığınızı söylediniz. Neler keşfettiniz stilinizle ilgili?

Yalın ve sade, minimal dokunuşlarla hareket kazanan bir stilim var. Çok fazla renk tercih etmiyorum. Siyah, ekru, bal kabağı, yeşil ve genel olarak pastel tonlar, vazgeçemediklerimden.

Nasıl bir çalışma sürecinden geçtiniz Ipekyol koleksiyonunu yaratırken?

İşin mutfağını bilmiyordum tabii ki; Ipekyol Kreatif Direktörü Hilal Tunç çok destek oldu bana.

Sizce oyunculuk mu zor yoksa modellik mi?

İkisi de zevkli. Ama oyunculuk kesinlikle daha zor. Belirsiz saatler ve çalışma şartlarının zorluğu insanı fazlasıyla yoruyor. Modellikse bir günde sonlanıyor.

Moda sizin için ne ifade ediyor?

Giyim bir kişinin yaşam tarzını yansıtıyor. Örneğin benim karmaşadan uzak yalın hayatım kişisel stilime yansıyor.

Yalın hayat derken…

Uçuk kaçık ve magazinsel bir hayatım yok. O tatilden şu seyahate giden biri değilim. Sade bir yaşamım var, göz önünde olmak istemiyor, kendi içimde ailemle yaşamayı seviyorum.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler