Ana SayfaKimdirYasemin Mori Kimdir?

İlgili Postlar

Yasemin Mori Kimdir?

2008 senesinde piyasaya çıkarttığı ilk albümü Hayvanlar ile alternatif / rock müzik piyasasına hızlı bir giriş yapmış olan Yasemin Mori kimdir? Yasemin Mori Nerelidir? Yasemin Mori Kaç Yaşında? Yasemin Mori Hangi Burç? Yasemin Mori Asıl Adı? Yasemin Mori hakkında merak edilenler haberimizde…

Yasemin Mori Nerelidir? Yasemin Mori Asıl Adı? Yasemin Mori Kaç Yaşında? Yasemin Mori Hangi Burç?

Yasemin Mori, 4 Mart 1982 tarihinde, İstanbul‘da doğmuştur. Asıl ismi Yasemin Savgı’dır.  37 yaşında olan şarkıcı Balık burcudur.

Yasemin Mori Kimdir?

Gerçek ismi Yasemin Saygı olmasına rağmen Edirne’de bulunan anneannesinin kendisini çağırdığı ve Balkan dillerinde kız anlamı taşıyan Mori’yi soyadı olarak benimsedi.

Daha altı yaşındayken ailesinin iş durumundan dolayı Ankara‘ya yerleşen Mori, bu şehirde büyüdü. Rumeli’den göç eden Bulgaristan Türklerinden olan akrabalarının Edirne’ye gelmesinden dolayı çocukluğunun bir bölümünü Edirne’de geçti. Kendisinden 10 yaş büyük bir ablası bulunmakta. Annesi Türk Hava Yolları’ndan emekli , babası ise Mimar’dır.

Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü‘nü tamamlayan genç şarkıcı, bu alandaki eğitimini albüm kapaklarını kendisi tasarlayarak müziği ile buluşturdu.

Genç yaşlardan müziğe merak salan Mori’yi babası klasik, ablası ise rock ve caz müzikleri ile tanıştırdı. En fazla etkilendiği grup olarak Queen‘i söyleyen Mori, uzun yıllar boyunca çeşitli enstürmanlarla çalıştı ve besteler hazırladı. Lise çağında çeşitli gruplarla birlikte çalıştıysa da kendisine özgün bir müzik oluşturma isteği her zaman ağır bastı ve üniversiteyi tamamlamasının ardından Emre Irmak ile birlikte bu arzusu için çalışmaya başladı.

Yasemin Mori’nin prodüktörlüğünü Emre Irmak ile birlikte yaptığı, Cengiz Baysal, Tarkan Gözübüyük ve Murat Ejder gibi ünlü müzisyenlerle birlikte kaydettiği ilk albümü Hayvanlar, 2008 yılının Temmuz 10’unda, Irmak Plak’ta yayınlandı. 13 Mayıs 2008 yılında piyasaya çıkarılan ve Hayvanlar albümünün ilk single kaydı olan Aslında Bir Konu Var, albümün başarılı olacağına adeta ışık tutar gibiydi.

Hayvanlar albümü kısa zamanda Mori’ye sadık bir dinleyici kitlesi getirdi. Albümün ilk konseri, 5 Temmuz 2008 yılında, Masstival 2008‘de yapıldı. Albümden çıkan üç single çalışması arasında en başarılı olanı, müzik listelerinde 12. Sıraya kadar yükselmeyi başaran Aslında Bir Konu Var olurken, şarkıcının konserlerde seslendirdiği albüm dışı şarkılar yeni bir albümün yolda olduğu söylentisini getirmekte.

Albümleri :

2008 – Hayvanlar
2012 – Delibando

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler