Ana SayfaKimdirYasemin Ergene Kimdir?

İlgili Postlar

Yasemin Ergene Kimdir?

1985’te Almanya’da dünyaya gelen güzel oyuncunun babası narkotik şubesinde polis olduğu için Almanya’da yaşadığı kötü olaylar yüzünden küçük yaşında Tekirdağ’a yerleşiyorlar. Lise öğrenimini Tekirdağ’a bağlı olan Mürefte  köyünde tamamlayan Ergene, sanat dünyasına adım atabilmek amacıyla liseden mezun olmasının ardından, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı. Ardından Müjdat Gezen onu “Koçum Benim” dizisine görüşmeye yolluyor. Televizyon macerası da böyle başlamış oluyor! Sonrası malum zaten; diziler, filmler, modellik…
Bugün Doğan Ünlüler

İzleyici Onu Doktorlar ve Aşk Oyunu İle Tanıdı…

2002 yılında Koçum Benim adlı dizide rol aldıktan sonra Yasemin Ergene, 2003 yılında da Miss Turkey  yarışmasında  ilk 10’a kalmayı başardı. 2004 yılında Ah Be İstanbul adlı dizide rol alan güzel yıldız, yine 2004 yılında ilk sinema filmi olan Vizontele Tuba filminde kamera karşısına geçti. 2005 yılında Aşk Oyunu adlı dizide canlandırdığı Ekin karakteriyle en popüler genç oyuncular arasındaki yerini aldı.

Yasemin Ergene, o dönem çok iyi paralar kazandığı için “Üniversite okuyup ne yapacağım” diyor ve okulu bırakıyor. Diziler, filmler derken, şu anki eşi İzzet Özilhan ile tanışıyor ve İzzet Özilhan’ın annesi Yasemin Ergene’ye “Önce okul, sonra evlilik!” diyor. Yasemin Ergene de 4 ayda sınava hazırlanıyor ve Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü kazanıyor.

Oyunculuk Hayatını Sonlandırdı

2007-2008 yılları arasında  Doktorlar adlı dizide Ela karakterini canlandıran Ergene dizinin sona ermesiyle birlikte oyunculuk mesleğini bıraktığını açıkladı. Oyunculuğu eşi İzzet Özilhan istediği için bıraktı diye düşünülen Yasemin Ergene yaptığı açıklamada “oyunculuğu üniversite okumak amacıyla bıraktım” sözlerini kullanmıştır. Yasemin Ergene Bilgi Üniversitesi’nde ekonomi üzerine eğitim görmektedir.

Güzel ve başarılı oyunculuğu ile bir dönemden kendisinden oldukça fazla söz ettiren Yasemin Ergene, ‘oyunculuğu özlüyor musunuz?’ sorusuna bir röportajında, “Özlem oluyor. Kaç yılımı harcadığım işimi özlüyorum tabii. O tempoyu, arkadaş çevremi özlüyorum ama şu an evdeki mutluluğumu hiçbir şeye değişmem. İzzet de istemez. Karakterini bildiğim için böyle bir şey sormam zaten. Biliyorum ki dizi işine başlarsam iş başka boyuta geçer. İnsan evden uzaklaşıyor, evden uzaklaşınca çocuklardan da uzaklaşıyor. İş stresi ister istemez eve yansıyacak” şeklinde cevapladı.

Rol Aldığı Filmler ve Diziler:

2002 – Koçum Benim

2003 – Vizontele Tuuba

2004 – Ah Be İstanbul

2004 – Çocuğun Var Derdin Var

2004 – Hırsız Var!

2005 – Aşk Oyunu

2006-2010 – Doktorlar

2008 – Babam Adam Olacak

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler