Ana SayfaDizilerYasak Elma dizisinde 3 bilinmeyen!

İlgili Postlar

Yasak Elma dizisinde 3 bilinmeyen!

Son zamanların fenomen dizileri arasında yer almaya başlayan Yasak elma dizisi, her bölümü ile izleyiciler tarafından heyecanla bekleniyor. Her hafta farklı heyecan yaşatan dizi, bu haftada birçok soru işareti bırakmıştı. Yeni bölümü ile dizi Yasak Elma bu akşam ekranda olacak. Peki gündemde olan dizi ile ilgili birçok olumlu olumsuz eleştiri var. Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, aile dizileri kavramını masaya yatırdı ve çeşitli örnekler verdi. Çok konuşulacak olan yazısı haberimizde. Sina Koloğlu’nun yazısı şöyle…İşte detaylar.

Aile dostu dizi nasıl olur?

Ev ahalisi, ‘Yasak Elma’yı izlerken masanın etrafında oturan üç bilinmezi konuşuyordu: Zehra, Erim ve Lila… Halit’in üç ayrı eşinden, üç ayrı çocuğu var. Şimdi yeni ve en genç cici anne geliyor, Yıldız… Masada oturanların ikisiyle aynı kuşaktan… Bu üç çocuğun ikisinin annesi biliniyor. Lila, Zerrin’nin kızı, Erim Ender’in oğlu… Ender, uzun süredir kardeşiyle tek göz odada kalıyor. Gündüz fakir, gece zengin havalarında olan Ender, her daim hareket halinde… Zerrin’le ittifak yaptı, taze gelin Yıldız’a karşı… ‘İttifak’lar çok moda… Eskiden ‘cephe’ diye söz edilirdi. Zengin dizilerin çapkınlarının meslek tercihleri, estetik cerrahlık… Galiba gerçek hayatta da böyle… Estetikçi Sinan, Ender’i kafaya almıştı, sırada Halit’in büyük kızı Zehra var. Bir de Yıldız’la Zeynep’in anneleri de ortaya çıktı. Bütün milletin dönüp dolaşıp geldiği nokta, Halit’in paraları…diyerek gündem ile ilgili bilgiler vermiş oldu.

Aile salonumuz vardır durumu

Bizim gazetede geçtiğimiz pazartesi Önder Yılmaz imzalı ‘Aile dostu yapımlara reklam teşviki verilsin’ diye bir haber vardı. TBMM’nin ‘izdivaç programları’ raporunda yer alan öneriler paketiyle ilgili…Yukarıdaki dizimiz aile dostu mu? Evlilik bol miktarda… Biri bitiyor, biri başlıyor. Müessese el değiştiriyor, son bulmuyor ve süreklilik arz ediyor. Aile salonu mevcut. Salona giren çıkan bol. Rapor, ‘steril aile’den bahsediyor. ‘Çocuklar Duymasın’ öyleydi, baktı ‘ilgi’ azaldı Haluk sevgili yaptı icabında… ‘Seksenler’, son dönemdeki en çarpıcı örnek galiba bu rapora… Yoksa o yıllar mı böyleydi? ‘İkinci Bahar’ sonra, ‘Yedi Tepe İstanbul’ ve ‘Mahallenin Muhtarları’… TRT, “Ben yapıyorum aile dizisini” diyor. ‘Kalk Gidelim’ idare ediyor, ‘Aslan Ailem’ pek kıvamda değil… ‘Yasak Elma’, geliri yeterli olmayan, hatta muhafazakâr kategorinin listesinde dördüncü sırada izlenme oranlarında… Şöyle diyelim, ‘alengirli ilişkiler ailesi’yle ‘saf ve temiz aile’ arasını bulup, buna ‘mizah’ katabilen diziler yapılırsa, ‘aile dostu’ kavramı yerini bulmuş olur.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler