Ana SayfaKimdirYağmur Sarıgül Kimdir?

İlgili Postlar

Yağmur Sarıgül Kimdir?

“Manga” grubunun kurucusu ve elektro gitaristi Yağmur Sarıgül kimdir? Yağmur Sarıgül kaç yaşında? Yağmur Sarıgül besteleri neler? Yağmur Sarıgül aslen nereli? Yağmur Sarıgül hangi burç? Yağmur Sarıgül hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Yağmur Sarıgül Kaç Yaşında? Yağmur Sarıgül Aslen Nereli? Yağmur Sarıgül Hangi Burç?

Yağmur Sarıgül 26 Ağustos 1979 senesinde Antalya’da dünyaya gelmiştir. Aslen Antalyalı olan Yağmur Sarıgül, Başak burcudur.

Yağmur Sarıgül Kimdir?

Yağmur Sarıgül 3 yaşındayken ailesiyle birlikte Ankara’ya yerleşmiş ve eğitim hayatını Ankara’da tamamlamıştır. Liseden mevzun olduktan sonra “Gazi Üniversitesi”ni kazanmıştır. Ortaokul ve lise dönemlerinde “Hacettepe Devlet Konservatuvarı”nın enstrüman kurslarına gitmeye başlayan Yağmur Sarıgül, müzikle on yaşındayken tanışmıştır. Piyano sayesinde müziğe ilgi duyan Yağmur Sarıgül, ardından keman ve gitar çalmayı öğrenmiştir.

Üniversite yıllarında “Laterna” ve “6/8” gruplarında gitaristlik yapan Yağmur Sarıgül, 2001 senesinde, günümüzün en başarılı Rock müzik gruplarından olan “Manga”yı bir araya getirmiştir. Grup 2002 senesinde “Sing Your Song” yarışmasına katılarak birinci seçilmiştir. Yağmur Sarıgül grubun söz yazarı ve solisti olan Ferman Akgül’lün yazdığı şarkıların bestesinde yardımcı olmaktadır.

Manga Albümleri

  • 2014 – Işıkları Söndürseler Bile
  • 2012 – E Akustik
  • 2009 – Şehr-i Hüzün
  • 2006 – Manga+
  • 2004 – Manga
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler