Ana SayfaDedikoduVefalı Evlat Halit Ergenç!

İlgili Postlar

Vefalı Evlat Halit Ergenç!

Vefalı Evlat Halit Ergenç!

Halit Ergenç baba evini yeniledi.

Usta aktör Halit Ergenç, zihinsel engelli kız kardeşi Azade için Balıkesir-Avşa Adası’ndaki baba evini baştan aşağı yeniledi.

HT MAgazin’den Tarkan Abdullahoğlu’nun haberine göre, eşi Bergüzar Korel’le birlikte sık sık sosyal sorumluluk projelerine destek veren Ergenç’in yenilediği evde kız kardeşi iki yardımcısıyla birlikte yaz aylarını geçiriyor. Ergenç, tatil sezonunda fırsat buldukça soluğu Avşa Adası’nda kardeşinin yanında alıyor.

Halit Ergenç, (d. 30 Nisan 1970, İstanbul) Türk dizi, film ve tiyatro oyuncusu. Halit Ergenç ortaöğrenimini Beşiktaş Atatürk Lisesi’nde tamamlamıştır. 1989’da İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri’nden ikinci senesinde ayrılan Ergenç, aynı sene girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu bölümlerini bitirmiştir.


Oyunculuk kariyerinde önemli bir yere sahip olan müzikal, opera ve bale çalışmaları arasında The Adventures of ZAK-New York,Kiss Me Kate, Tatlı Charity,Beni Seviyor,Kral ve Ben, Amphitrion, Evita, Hayalet ve Ötekiler,Şarkılar Susarsa bulunmaktadır. Tiyatro çalışmalarına ise Bugün Git Yarın Gel,Popcorn, Arapsaçı, Sevgilime Göz Kulak Ol oyunlarıyla devam eden sanatçının beyazperdede de rol aldığı önemli projeleri bulunmaktadır. Halit Ergenç’in televizyon kariyerinde Hiç Yoktan aşk, Ölümün El Yazısı televizyon filmlerini, Böyle mi Olacaktı, Kara Melek, Dedem Gofret ve Ben, Esir Şehrin İnsanları, Zerda, Aliye gibi başarılı dizi projeleri izlemiştir.


Televizyon ve sahne çalışmaları dışında program sunuculuğu ve Reklam filmlerindeki performanslarıyla da son derece başarılı olan sanatçı, halen dizilerde başarılı bir görüntü çiziyor. Büyük Teklif adlı yarışma programını sunarak sunuculuktaki başarısını da ekranlara yansıttı. Sanatçı izlenme rekorları kıran Binbir Gece adlı televizyon dizisinde de rol almıştır. 2006 senesinde bu dizideki rolü ile en iyi erkek oyuncu dalında Altın Kelebek ödülünü kazanmıştır.
Halit Ergenç, Bergüzar Korel ile evlidir ve Ali Ergenç isminde bir erkek çocuk babasıdır.

Rol aldığı dizi ve filmler

1996    Tatlı Kaçıklar
1996    Kara Melek
1997    Böyle mi Olacaktı
1998    Gurbetçiler
2000    Ölümün El Yazısı
Hiç Yoktan Aşk
2001    Dedem, Gofret ve Ben
2002    Kumsaldaki İzler
2003    Baba

2004    Aliye
2005    The Net 2.0
Babam ve Oğlum
2006    Tramvay    Nezih
İlk Aşk
Binbir Gece
2008    Devrim Arabaları
2009    Acı Aşk
2010    Dersimiz Atatürk
Misafir
2011    Muhteşem Yüzyıl

2016     Vatanım Sensin

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler