Ana SayfaÜnlülerVedat Özkaya’dan Türküyü Dijitaliyle Bluşturan Şarkı: “Gayba Düştüm”

İlgili Postlar

Vedat Özkaya’dan Türküyü Dijitaliyle Bluşturan Şarkı: “Gayba Düştüm”

Vedat Özkaya’dan türküyü dijitaliyle buluşturan şarkı: “Gayba Düştüm” bugün itibariyle yayında. Vedat Özkaya’nın yeni şarkısını OnAir Sahne etiketiyle yayımlandı. İşte detaylar;

Şarkı Türki Hissinde

Söz, beste, aranje, … şarkıyla ilgili tüm çalışmaları tek başına yürüten Vedat Özkaya, içinden geleni yansıtma özgürlüğü ile tam “bağımsız müzik” örneği sunmuş. Kendi tarzının başka motiflerle işlenmesi ve bu motiflerin türkü hissinde olması şarkının en karakteristik özelliği.

Müziğe Üniversite Yıllarında Başadı

Üniversite yıllarında müzik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu dönemde tanıştığı Mustafa Oflaz ile birlikte “Babayata” grubunu kurdu. İkili bu isimle 2016 yılında sözü müziği kendilerine ait olan “Hatırla” isimli ilk tekli çalışmasını yayımladı.

Vedat Özkaya şarkının hikayesini şöyle anlatıyor:

“Hüzünlü ve karamsar sözleri kontrast bir anlatımla yansıtmayı seven bir müzisyen olarak ‘Modern bir türkü inşa etsem nasıl olurdu?’  fikrinden hareketle 2015 tarihli besteme yoğunlaşıp ortaya çıkardığım bir şarkı oldu.”

Vedat Özkaya kimdir?

Vedat Özkaya’dan Türküyü Dijitaliyle Bluşturan Şarkı: “Gayba Düştüm”

“Gayba Düştüm” müzisyenin içindeki müziğe paralel olarak altyapısında da etnik unsurların yer aldığı; şarkının çağdaş davul ve synth sesleri ile zenginleştiği bir formda müzikseverlerle buluşmuş.

Vedat Özkaya’nın yeni şarkısı “Gayba Düştüm”ü tüm dijital müzik servislerinden dinleyebilirsiniz.

Gayba Düştüm

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler