Ana SayfaDedikoduUsta Sanatçı Mükerrem Kemertaş Hayatını Kaybetti!

İlgili Postlar

Usta Sanatçı Mükerrem Kemertaş Hayatını Kaybetti!

Usta Sanatçı Mükerrem Kemertaş Hayatını Kaybetti!

Usta sanatçı Mükerrem Kemertaş’tan kötü haber geldi. Geçtiğimiz aylarda gırtlak kanseri teşhisi ile sevenlerini oldukça üzen usta sanatçı ameliyat olmuştu. Fakat iyileşemeyen Mükerrem Kemertaş, 80 yaşında hayatını kaybetti.

Geçen Sene Vefa Gecesi Düzenlenmişti

Mükerrem Kemertaş için 2017 yılında vefa gecesi düzenlenmişti. Geceye, birçok ünlü isim katılmıştı. Daha sonra gırtlak kanseri teşhisi konulan Mükerrem Kemertaş hayranlarını oldukça üzmüş ve dua desteği beklemişti.

Mükerrem Kemertaş, kansere yenik düştü. Geçtiğimiz şubat ayında ameliyat geçiren 80 yaşındaki sanatçıdan kötü haber geldi. Mükerrem Kemertaş hayatını kaybetti. Usta sanatçının ölüm haberi herkesi derinden etkiledi.

Mükerrem Kemertaş Kimdir?

Usta sanatçı, 1938 yılında Erzurum’da dünyaya gelmiştir. 1961 yılında Erzurum Halk Oyunları ve Halk Türküleri Derneği bünyesinde oluşturulan Doğudan Sesler Topluluğu’na katılan Mükerrem Kemertaş herkesin sevgisini kazanmıştır. Bu topluluğun TRT Erzurum Radyosu için düzenli aralıklarla hazırladığı programlarda beş yıl boyunca yer aldı. Mükerrem Kemertaş, 1966 yılında açılan sınavı kazanarak, Erzurum Radyosu’nda kadrolu sanatçı oldu ve kariyerine öyle devam etti.

1970 yılında TRT İstanbul Radyosuna tayin olan sanatçı, uzun yıllar çalışmalarını İstanbul’da sürdürdükten sonra 1985 yılında İzmir’e yerleşti ve TRT İzmir Radyosu’nda görevine devam etti.2003 yılında TRT’den emekli oldu. Yaşadığı dönemden bu yana tek amacı halka türkülerin değerlerini anlatmak olan Mükerrem Kemertaş, bu amacını yerine getirmiş ve herkesin sevgisini kazanmıştır.

Usta Sanatçı Mükerrem Kemertaş Hayatını Kaybetti!mükerr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler