Ana SayfaKimdirUlvi Arı Kimdir?

İlgili Postlar

Ulvi Arı Kimdir?

Ünlü pantomim sanatçısı Ulvi Arı kimdir? Ulvi Arı kaç yaşında? Ulvi Arı aslen nereli? Ulvi Arı dizileri neler? Ulvi Arı filmleri neler? Ulvi Arı hangi burç? Ulvi Arı hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Ulvi Arı Kaç Yaşında? Ulvi Arı Aslen Nereli? Ulvi Arı Hangi Burç?

Ulvi Arı 21 Nisan 1961 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Aslen Ankaralı olan usta sanatçı Ulvi Arı, Boğa burcudur.

Ulvi Arı Kimdir?

Ulvi Arı eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Ulvi Arı 1977 senesinde, TİP’in sanat kurumu, İşçi Kültür Derneği’nde Yılmaz Onay’ın yürüttüğü tiyatro çalışmalarına katılarak, daha orta okul yıllarında, tiyatroya başladı. Tamer Levent, Cüneyt Çalışkur, Yeşim Dorman, Ömer Polat, Teoman Gülen ve Erkan Yücel gibi isimlerle çalıştı ve onların yanında kendisini geliştirdi. 1984 senesinde, ünlü Fransız pantomim ustası Marcel Marceau’nun yanında yetişen Erdinç Dinçer’in Devlet Tiyatroları için açtığı sınavı kazandı ve mime başladı.

Van, Hakkâri, Siirt, Şırnak, Diyarbakır, Elazığ ve Tunceli şehirlerine turneler düzenleyerek, pantomim gösterileri yapan Ulvi Arı, çeşitli derneklerin yanı sıra, Çağdaş Drama Derneği’nde de yöneticilik yapan sanatçı ODTÜ, Çukurova Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nde konferanslar verdi ve gösteriler yaptı. Gösteri sahnesini yaşatmakla birlikte TRT’de sunuculuk, yazarlık ve kendi programını yaptı. Aynı zamanda başarılı bir yazar olan Ulvi Arı, tiyatro oyunları da kaleme almaktadır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler