Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerTV8'de Nostaji; Yeşilçam Kuşağı başlıyor!

İlgili Postlar

TV8’de Nostaji; Yeşilçam Kuşağı başlıyor!

Aşkları, sevinçleri ve hüzünleriyle sinemamızda iz bırakmış Türk sinemasının sevilen filmleri unutulmazlarımız, herkesin severek izlediği Yeşilçam filmleri artık TV8’de! Klasikleşen ve unutulmayan Yeşilçam filmleri “Nostaljik Yeşilçam Kuşağı” 29 Ocak Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün saat 18.00’de TV8,5’ta seyirciyle buluşuyor. Hafta içi her gün TV8 ekranlarında yayınlanacak filmlerden bazılarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yeşilçam filmlerinden…

 Klasikleşen ve unutulmayan Yeşilçam filmlerinden TV8 ekranlarına geleceklerden bazıları: Acı ile Karışık, Allahaısmarladık Yavrum, Allah’ın Arslanı Hazreti Ali, Ben Bir Sokak Kadınıyım, Beş Kardeştiler,Bilen Kazanıyor, Bir Millet Uyanıyor, Büyük Kin, Denizciler Geliyor, Elveda, Fakir Kızı Leyla, Fatoş’un Fendi Tayfur’u Yendi, Gençlik Hülyaları, Gönüllü Kahramanlar, Gözleri Ömre Bedel, Helal Adanalı Celal, İki Gemi Yanyana, İngiliz Kemal, Kara Davut, Kırk Küçük Anne, Maskeli Beşler, Maskeli Beşler’in Dönüşü, Mezarımı Taştan Oyun, Nilgün, Ölmeyen Aşk, Ömre Bedel Kız, Senede Bir Gün, Seni Seviyorum, Sevemez Kimse Seni, Silahları Ellerinde Öldüler, Sürtüğün Kızı, Sürtük, Taçsız Kral, Yaman Gazeteci, Yaşlı Gözler, Yayla Kartalı TV8’5’ta da ekranlara gelecek.

Yayın tarihi

Yeşilçam, 1917 de başlayan Türk sinemasının sembol ismidir. Bunun nedeni, ülkemizdeki ilk kurumsal nitelikteki film şirketlerinin, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Yeşilçam sokakta kurulmuş olmasıdır. Yeşilçam, Amerikan sinemasının simgesi Holywood’a eşdeğer bir simge olarak görülen Yeşilçam Hindistan sinemasının simgesi Bolivut’a eşdeğer bir simgedir. Klasikleşen ve unutulmayan Yeşilçam filmleri “Nostaljik Yeşilçam Kuşağı” ile 29 Ocak Pazartesi’den itibaren hafta içi her gün saat 18.00’de TV8,5’ta.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler