Ana SayfaKültür ve SanatTürkiye Eurovision'a katılacak mı?

İlgili Postlar

Türkiye Eurovision’a katılacak mı?

Türkiye Eurovision’a katılacak mı? TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Eurovision Şarkı Yarışması ile ilgili merak edilen akıbeti açıkladı. Eurovision yarışmasında Türkiye’de olacak mı? Detaylar haberimizde…

Eurovision Şarkı Yarışması’nın akıbeti ne olacak?

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Eurovision Şarkı Yarışması ile ilgili “Şu anda katılmayı düşünmüyoruz. Oylama sistemi gibi gerekçelerimiz var. Bir de kamu yayıncısı olarak, Avusturyalı birinci olan sakallı, etekli, cinsiyet kabul etmeyen, herhangi bir cinsiyeti olduğunu söylemeyen, kişilerle aynı ortamda olamayız.” diye konuştu.

TRT’nin de bir kurum kültürü var

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, İbn Haldun Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi”ne katıldı. Etkinlikte, öğrenim ve iş hayatındaki tecrübelerini paylaşan Eren, TRT’nin tarihinin 1927’ye dayandığını aktararak, “Neredeyse 100 yılı doldurmuş bir kurumun kendi geleneği, kendi kültürü, kendi alışkanlıkları oluyor. TRT’nin de bir kurum kültürü var. TRT, yine de tek bir karakter olarak değil, bir aile olarak tasvir edebileceğimiz bir kurum.” dedi.

O düzelirse tekrar Eurovision’a gireriz

İbrahim Eren, Eurovision Şarkı Yarışması ile ilgili de konuştu ve “Şu anda katılmayı düşünmüyoruz. Oylama sistemi gibi gerekçelerimiz var. Bir de kamu yayıncısı olarak, Avusturyalı birinci olan sakallı, etekli, cinsiyet kabul etmeyen, herhangi bir cinsiyeti olduğunu söylemeyen, ‘Aynı anda hem erkeğim hem kadınım’ diyen birini saat 21.00’de, çocukların seyrettiği bir zamanda ben canlı yayımlayamam ki. Avrupa Yayıncılar Birliği’ne, Eurovision’la ilgili olarak ‘Siz saptınız değerlerinizden.’ dedim. Bundan dolayı başka ülkeler de çıktı. Orada bir zihin karmaşası var, yöneticilerinden dolayı. O düzelirse tekrar Eurovision’a gireriz” dedi.

Meseleyi çözebilmek için de sorunun doğru ortaya konulması gerekiyor

Sosyal bilimci olarak dünyayı iyi kavrayamayan, meselelerin özünü kavrayamayan insanların iletişimci olamayacağını dile getiren Eren, meseleyi çözebilmek için de sorunun doğru ortaya konulması gerektiğini ifade etti.

Aklında iletişim yoktu

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, üniversite eğitimine başladığında aklında iletişim alanı olmadığını ancak okul döneminde film, belgesel çektiğini, animasyon yaptığını belirterek “Güncel haberleri, siyaseti, dünya siyasetini takip ediyorsanız, gazeteci olursunuz ama etmiyorsanız hiç kendinizi zorlamayın.” diye konuştu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler