Ana SayfaDünyaTürk Ünlülerden Orlando'ya Destek Paylaşımları

İlgili Postlar

Türk Ünlülerden Orlando’ya Destek Paylaşımları

Geçtiğimiz günlerde ABD ‘de yaşanan üzücü olayı eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne yapılan saldırıyı Türk ünlüler unutmadı. Birçok ünlü isim sosyal medya hesapları üzerinden Orlando saldırısını kınayıp kurbanların yakınlarına başsağlığı diledi. İşte o paylaşımlar… 12 Haziran akşamı ABD ‘nin Florida eyaletinde eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne yapılan saldırı dünyayı yasa boğmuştu. ABD tarihinin en çok kurban verdiği silahlı saldırısı olarak tarihe geçen acı olayda 49 kişi hayatını kaybetmişti. Yaralanan 53 kişi de fiziksel tedavileri devam etse de ruhsal yaralarıyla yaşamak zorunda kaldı. Dünyayı yasa boğan bu olayın ardından Türkiye ‘nin ünlü isimleri de tepkilerini sosyal medyadan belirtmekten geri durmadı. Belçim Bilgin olayla ilgili, İnstagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘Korkusuz, nefretsiz, şiddetsiz bir hayat mümkün olmalı, en azından hep birlikte bu hayali kurabileceğimiz bir hafta olması dileğiyle… A life witohut hatred, violence and fear is possible at least we all could drean about it…’ açıklamasına yer verdi.  

Ünlü yazar Elif Şafak, Twitter hesabı üzerinden ‘#Orlando Böyle bir dünyada, nefrete, şiddete, homofobiye, her türlü ayrımcılık ve fanatizme beraber karşı çıkmaz zorundayız’ ifadeleriyle paylaşımda bulundu.  

Tiyatro ve dizi oyuncusu Levent Üzümcü de Twitter hesabı üzerinden T24 ‘ün haberini retweet yaparak, ‘Kötülük ne cahil, ama ne örgütlü’ sözüyle paylaşım yaptı. Mabel Matiz de hem İnstagram hem de Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımına ‘Nefretin, şiddetin, ayrımcılığın olmadığı yeni bir dünya kurabilmek ümidiyle’ notunu düştü.  

Gülşen, Tuba Ünsal ve Kerimcan Durmaz gibi isimler de İnstagram hesaplarından Orlando saldırısını kınayan paylaşımlarda bulundular.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler