Ana SayfaKültür ve SanatMüzikTürk Halk Müziğinin Sevilen Sesi Aliye Akkılıç Hayatını Kaybetti!

İlgili Postlar

Türk Halk Müziğinin Sevilen Sesi Aliye Akkılıç Hayatını Kaybetti!

Türk halk müziğinin güçlü sesi Aliye Akkılıç, dün sabaha karşı hayatını kaybetti. 85 yaşındaki ünlü ses sanatçısı Akkılıç’ın, dün öğlen saatlerinde defnedildiğini Instagram adresinden sanatçı Onur Akay duyurdu. Yurttan Sesler’in üyesi ve Muzaffer Sarısözen’in yaşayan son öğrencilerinden olan Türk halk müziğinin usta ismi Aliye Akkılıç aramızdan ayrılmış bulunuyor.

Türk Halk Müziğinin Sevilen Sesi Aliye Akkılıç Hayatını Kaybetti!

Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem” ve “Pencereden Kar Geliyor” türkülerini bizlere miras bırakan Aliye Akkılıç; 1 Şubat 2018 perşembe günü sabaha karşı, hayata gözlerini yumdu. 1954 yılında, TRT Ankara Radyosu’nun açtığı sınavı kazanarak sanat hayatına adım atan Akkılıç, Yurttan Sesler’in en sevilen icracılarından biri olarak hafızalara kazınmış, söylediği uzun havalar ve derlediği türkülerle halk tarafından büyük beğeni görmüştü. 1981 yılında TRT’den emekli olan Akkılıç, o günden sonra sadece özel yayınlarda dinleyicileriyle buluşmuştu.2 çocuk annesi olan  Akkılıç, usta sanatçılar; Yıldız Ayhan, Saniye Can ve Nezahat Bayram ile aynı dönemin güçlü sesleri arasında yer almıştır.

Magazin camiasının ‘Felaket Tellalı’ lakaplı ses sanatçısı Onur Akay‘ın; dün, Instagram adresinden duyurduğu acı haberde; sanatçı Onur Akay, “Türk halk müziği, ekol olmuş sanatçılarından birini kaybetti! ‘Yurttan Sesler’in üyesi ve Muzaffer Sarısözen’in yaşayan son öğrencilerinden olan Türk halk müziğinin usta ismi Aliye Akkılıç, bugün sabaha karşı 85 yaşında vefat etti. Bir neslin türküleri sevmesinde o güzel sesinin ve yorumunun katkısı büyük olan Aliye Akkılıç’ın cenazesi, öğlen namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi. Mekânı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler