Ana SayfaKimdirTuncer Salman Kimdir?

İlgili Postlar

Tuncer Salman Kimdir?

Başarılı oyuncular arasında yer alan Tuncer Salman nerede doğdu? Tuncer Salman Kimdir? Tuncer Salman rol aldığı dizi ve filmler neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Tuncer Salman Nerede Doğdu?

1965 yılında Uşak’ta doğdu.

Tuncer Salman Kimdir?

Tuncer Salman, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu Ana Sanat Dalı bölümü mezunudur. Ankara Devlet Tiyatrosu,Bursa Devlet Tiyatrosu ve Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünde çalıştı. Azerbaycanlı yönetmen Namık Agayev ile OL Tiyatrosunu kurdu. Birçok dizi ve sinema filminde rol aldı.

Lise eğitiminden sonra Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro eğitimi alan Tuncer Salman, kamera karşısına ilk kez Emret Bakanım isimli dizi ile geçti. Ardından pek çok dizi ve filmde yer alan Tuncer Salman, canlandırdığı kötü karakterler ile dikkatleri üzerine çekti. Sinema dünyasına ilk adımı ise Vizontele isimli film ile attı. Vizontele, çoğu hayatlarında televizyon gören bir köy halkının yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde iseYılmaz Erdoğan, Altan Erkekli, Demet Akbağ, Şafak Sezer, Cezmi Baskın ve Erdal Tosun yer aldı.

Tuncer Salman, 2007’de Annem isimli dizide Mehmet karakterini canlandırdı. Dizi, yıllar sonra bir kızı olduğunu öğrenen bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde iseVahide Perçin, Talat Bulut ve Duygu Yetiş yer aldı. Daha sonra ise Kurtuluş Son Durakisimli dizide Adnan karakterini canlandırdı.

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

Dayan Yüreğim- 2017

Osmanlı Tokadı- 2013

Kötü Yol- 2012

Dila Hanım -2013

Kurtuluş Son Durak -2011

Bitmeyen Şarkı -2010

Kurtlar Vadisi Pusu -2014

Annem -2007

Hokkabaz -2006

Son Osmanlı -2005

Saklambaç -2005

Organize İşler -2005

Düşler ve Gerçekler -2005

Gelin -2003

Vaka-i Zaptiye -2002

Beşik Kertmesi -2002

Vizontele -2000

Emret Bakanım-1992

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler