Ana SayfaÜnlülerToprak Razgatlıoğlu, Üçüncü Kez Dünya Superbike Şampiyonu Oldu

İlgili Postlar

Toprak Razgatlıoğlu, Üçüncü Kez Dünya Superbike Şampiyonu Oldu

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İspanya’nın Jerez Pisti’nde koşulan 2025 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) son ayağında destansı bir zaferle üçüncü kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. 

Rakip Darbesiyle Kaza Yaptı, Pes Etmedi!

Şampiyonluk mücadelesi verdiği en yakın rakibi Nicolo Bulega’nın Superpole yarışında yaptığı sportmenlik dışı hareketle kaza yaparak yarış dışı kalması, yürekleri ağza getirdi. Razgatlıoğlu, liderliği aldığı anlarda kendisine çarpan İtalyan pilot yüzünden mücadeleyi tamamlayamadı. Kaza anı, dünya çapında büyük tartışma yarattı ve Bulega’ya uzun tur cezası verildi.

https://x.com/F1Krampon/status/1979838057231900911

Ana Yarışta Soğukkanlı Sürüş ve Gelen Şampiyonluk!

Yaşadığı talihsiz kazaya rağmen kararlılığını kaybetmeyen “El Turco” lakaplı Toprak, ana yarışa 10. sıradan başladı. Şampiyonluk için ihtiyacı olan puanı garantilemek üzere temkinli ve akıllı bir sürüş sergileyen 29 yaşındaki sporcu, yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Toprak Razgatlıoğlu
Toprak Razgatlıoğlu

 Bu podyum, ona puanını 520’ye çıkararak üst üste ikinci, toplamda ise üçüncü dünya şampiyonluğunu resmen ilan etmesini sağladı. 2021 ve 2024’ün ardından 2025’te de zirveye çıkan Razgatlıoğlu, bu başarıya ulaşan ilk Türk sporcu unvanını pekiştirdi. 

Şampiyonluğun ardından pistte Türk bayrağıyla zafer turu atması ve lastik yakma şovu, Türk motor sporları tarihine altın harflerle yazıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler