Ana SayfaÜnlülerTarık Papuççuoğlu'ndan Yıllar Sonra ''Hayat Bilgisi' İtirafı

İlgili Postlar

Tarık Papuççuoğlu’ndan Yıllar Sonra ”Hayat Bilgisi’ İtirafı

TRT 2’de yayınlanan, Hülya Koçyiğit’in sunduğu ‘Film Gibi Hayatlar’ programına Tarık Papuççuoğlu konuk oldu. Usta oyuncu, 2003-2006 yılları arasında rol aldığı ‘Hayat Bilgisi’ dizisine dahil olma süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tarık Papuççuoğlu’ndan yıllar sonra ‘Hayat Bilgisi’ itirafı geldi.

“İkinci Bahar’ın Çekildiği Yerde Büyüdüm”

Doğma büyüme Samatyalı olan Tarık Papuççuoğlu, “İkinci Bahar’ın çekildiği yerde doğdum. 50 yaşında doğduğum yerde dizi çektim. Diziye sonradan girdim ama benim için çok özel bir yeri vardır” dedi.

Mesleki İtiraf

Üniversitede, tiyatroyu çok istemesine rağmen mimarlık okumayı tercih eden oyuncu, “Sebebini tam bilmiyorum ama çok derinlerden şöyle bir şey düşünmüş olabilirim, çok net bir düşünce değil bu yalnız. ‘Tiyatroyu nasılsa yaparım, tiyatroyu yapmak için başka bir meslekte olmak engel teşkil etmez, eğer başka birinin yanında çalışmıyorsanız. Kendi işinizse siz onu gayet organize edersiniz’ diye düşünmüş olabilirim. 30 yıl sanayicilik ve tiyatroyu aynı anda yaptım. Vatan borcu dahil bütün topluma karşı görevlerimi yapmış oldum. Çocuklar büyüdü, evlendi. Artık ısrarla sanayiciliğe devam etme konusu kapandı ve sadece oyunculuk kaldı” şeklinde konuştu.

Konservatuvarlı olmadığını, alaylı olduğunu belirten sanatçı, “Yetenek gerekli. Alaylı da olsanız, mektepli de olsanız yetenek olması lazım. Ama esas oyuncu olma faslı, sahneye çıkıp o ustalarla birlikte pişerek oluyor” ifadelerini kullandı.

Gerçek usta asla bir şey öğretmez” diyen Papuççuoğlu, sebebini ise şöyle açıkladı:

O kadar teçhizatlı ve o kadar doludur ki. Ama seni izler sahnede, göz ucuyla izler ve sana bir şey öğretmek istiyorsa, sana onu hissettirerek yapar ki öğren. Ama asla hiçbir şey söylemez. Eğer senin çırak olmaya ve oyuncu olmaya niyetin varsa çırak gibi onları izlersin ve o zaman da usta olursun büyüyünce. Öğrenmenin sonu yok. Ben hala öğreniyorum.

Tarık Papuççuoğlu’ndan Yıllar Sonra ”Hayat Bilgisi’ İtirafı

‘Hayat Bilgisi’nde ‘Amil Bey’ karakterine hayat veren Tarık Papuççuoğlu, “Gani Müjde, ‘Kel Mahmut’u hatırlatan bir tipi arıyorum’ diyerek Hayat Bilgisi dizisindeki rolü teklif etti. ‘O kadar çok saçı dökülmüş oyuncu var ki benim jenerasyondan’ desem de ‘Hayır, ille seni istiyoruz. Ama kel olacaksın’ dedi. Hemen ‘Peruk’ dedik ama o zamanki kameralar detayı çok okuyordu, peruk olmadı. ‘Kazıyacağız’ dediler. Berbere gittik, bir güzel kazıdılar kafayı. Ben dört sene boyunca böyle gezdim. En komiği de, mayıs ayı gelirdi, dizi tatile girerdi. Yazın tıraş olmaya devam etmiyordum. Brokoli gibi çıkıyor buradan. Çim adam gibi dört sezon geçti” dedi.

Rol arkadaşı Perran Kutman hakkında övgü dolu sözler söyleyen oyuncu, “Çocukların gerçekten öğretmeniydi. Bütün rollerde onlara çok yardım etti. Hepimiz yardım ettik ama en çok sevgili Perran Kutman dizideki genç oyuncuların arkasında durdu” açıklamasını yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler