Ana SayfaKimdirTanyeli kimdir?

İlgili Postlar

Tanyeli kimdir?

Şimdilerde eski eşi ile arasında geçen babalık davası haberleri ile gündemde olan ünlü oryantal Tanyeli kimdir? Bir dönemin fırtınalar estiren güzel oryanteli Tanyeli’nin acıklı bir hayat hikayesi var. İşte Tanyeli’nin hayat hikayesi…

Tanyeli, 1972 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Gerçek adı Öznuh Kral’dır. Teyze çocukları olan anne ve babası, Tanyeli henüz iki yaşındayken ayrıldı. Çocukluk yıllarını Çocuk Esirgeme Kurumu’nda geçirdi. Annesi henüz 15 yaşındayken üç çocuk dünyaya getirdi. Annesi İzmir’de şarkıcılık yapıyordu. Bu sırada babası askere gitti. Yalnız kalan annesi, yaşının da küçük olması ile birlikte çocuklarının sorumluluğunu taşmakta zorlandı. Ailesi, dağıldı. Tanyeli, on iki yılın ardından annesini buldu. Ancak, annesinin trafik kazası geçirmesi sonucu hem annesine, hemde iki kardeşine bakmak zorunda kaldı.

Tanyeli de tıplı annesi gibi 15 yaşında anne oldu. 14 yaşında evlenen Tanyeli, 15 yaşında Taylan ismini verdiği oğlunu kucağına aldı. Sonrasında, eşinden boşandı. Eski eşi, Yusuf Uğur Sadıkoğlu’dur.

Yıllardır oryantal olarak çalışma hayatını sürdüren Tanyeli, bunun yanı sıra Dans Et Benle, Turkish Belly Dances ve Dansın Kraliçeleri isimli albümlerini de çıkarmıştır.

özellikle bir döneme damga vuran ünlü oryantal Tanyeli, 1996 yılından bu yana hayatını yılın bir yarısını Türkiye’de, diğer bir yarısını da Avustralya Sidney’de geçirerek sürdürüyor.

Yazar kimliği ile de dikkat çeken Tanyeli, Mektupları Evrene Gönderdim ismini verdiği bir kitap yazdı. Bu kitabında, acılarla dolu hayat hikayesini anlattı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler