Ana SayfaKimdirTanju Babacan Kimdir?

İlgili Postlar

Tanju Babacan Kimdir?

Emine Erdoğan’nın modacısı olarak tanınan Tanju Babacan,sanatçılardan siyasetçilere, televizyon programlarından dizi kostümlerine kadar pek çok kesime hitap ediyor… Peki Tanju Babacan Kimdir? Tanju Babacan Kaç Yaşında? Tanju Babacan Nereli? Tanju Babacan Hangi Burç? Tanju Babacan Biyografisi ve Tanju Babacan ile ilgili bilmeniz gerekenler haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Tanju Babacan Kaç Yaşında? Tanju Babacan Nereli? Tanju Babacan Hangi Burç?

Tanju Babacan, 28 Eylül 1968 yılında Almanya’da doğdu.  7 yaşına kadar Almanya’da yaşadıktan sonra eğitim hayatına İstanbul’da başlamak üzere Türkiye ‘ye temelli dönüş yaptı. Şuanda 49 yaşında olan ünlü modacı Terazi burcudur.

Tanju Babacan Kimdir?

Çizim yeteneği lise yıllarında keşfedildi ve dönemin en önemli okullarında olan  Mediha Yener Stilistlik ve Modelistlik Okulu’na gitti. 2 yıllık başarılı eğitim sonrası tasarımcı lisansını aldı. 1991’de Türkiye Giyim ve Sanayiciler Derneği tarafından düzenlenen yarışmada birinci olan Tanju Babacan ilk ödülünü Vitali Hakko’nun elinden aldı. Sonraki yıllar içinde Kemer Festivali, Avşa Festivali, Hayvan Hakları (HAYTAP) , Sigarayla Savaşanlar Derneği, Türkkad, Lions Kulübü gibi birçok dernek ve sivil toplum kuruluşu ile birlikte sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. 2013’te kurduğu Red Beard by Tanju Babacan markasıyla İstanbul Moda Haftası kapsamında ilk hazır giyim koleksiyonunu sunan Babacan, günümüzde de couture çalışmalarına devam ediyor.

Dizilerde Ondan Giyindi

2012 Mart ayında Molu Mücevher ile birlikte kadına şiddet temalı bir defile düzenleyen  Tanju Babacan, Tv prodüksiyonları için de tasarımlar hazırladı. Bunların başlıcaları şöyle: Miss Turkey 2010, Ünlüler Sirki (Star Tv), Benimle Dans Eder Misin (FOX Tv), Popstar Alaturka, Türkstar,  Avrupa Yakası, Lale Devri ve daha birçok prodüksiyon..

Bülent Ersoy, Hadise, Emel Sayın, Gökçe…

Müzik sektöründe de sahne şovları için Tanju Babacan’ın tasarımları bir hayli rağbet görüyor. Emel Sayın, Hadise, Nil Karaibrahimgil, Gökçe, Bülent Ersoy, Yonca Evcimik, Ayşegül Aldinç, Nazan Öncel, Gülben Ergen, Rober Hatemo, Davut Güloğlu vb. birçok isim Babacan’ın tasarım kıyafetlerini sahne şovlarında giyiyor.

Başta Emine Erdoğan olmak üzere siyaset ve cemiyet hayatından birçok isim de mutlaka Tanju Babacan elinden geçmiştir. Haute Couture moda tasarımı konusunda hatırı sayılır bir takipçi kitlesi bulunan Babacan 2008 yılında TNJ BBCN şirketini kurarak Tanju Babacan markasını bu şirkete bağlayıp, hazır giyim koleksiyonlarını ve moda tasarım prodüksiyonları ile birlikte; eğitim, seminer vb. çalışmalar yapmaya başladı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler