Ana SayfaKimdirSibel Tüzün Kimdir ?

İlgili Postlar

Sibel Tüzün Kimdir ?

Ekranın sevilen seslerinden Sibel Tüzün Kimdir? Sibel Tüzün Nerede Doğdu? Sibel Tüzün Aslen Nereli? Sibel Tüzün Hangi Burç? Sibel Tüzün‘ün Evlilikleri Kimlerle? Sibel Tüzün’ün Albümleri Neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Sibel Tüzün Nerede Doğdu? Sibel Tüzün Aslen Nereli? Sibel Tüzün Hangi Burç?

Sibel Tüzün 29 Eylül 1971 Yılında İstanbul’da Doğdu. Sibel Tüzün Aslen İstanbulludur. Sibel Tüzün Terazi Burcudur.

Sibel Tüzün Kimdir ?

Sibel Tüzün, 1978 yılında TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu’nda ilk müzik eğitimine başladı. Orta okul yıllarında yine radyonun Gençlik Korosu’nda çok sesli müziğe ilk adımı atarak Gökçen Koray, Cenan Akın,Yücel Elmas, Hikmet Şimşek gibi değerli öğretmenler ve koro şefleriyle çalışmıştır.

Beşiktaş Atatürk Lisesi’nde okuduğu yıllarda pop ve rock müzikle ilgilendi ve 1986 da Milliyet Gazetesi Liselerarası Müzik Yarışmasını kazandı. Aynı yarışmada besteci aranjör Melih Kibar ile tanışarak reklam filmleri seslendirmeye başladı. Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Erol Evgin gibi birçok sanatçıya albümlerinde ve sahne çalışmalarında eşlik etti.

1988 yılında İ.Ü. Devlet Konservatuarı Opera ve Konser Şarkıcılığı Bölümüne birincilikle alınan Sibel Tüzün, klasik müzikte jazz ve pop müzikte yorumculuğunu sürdürdü. 1991 yılında profesyonel müzik yaşamına adım attı. TRT Altın Anten, Kuşadası Altın Güvercin ve Eurovision Şarkı yarışmalarına katılarak ödüllerin sahibi oldu. Sibel Tüzün yaklaşık iki yıl süreyle yurt içi ve yurt dışında bir çok konser vermiştir…

Sibel Tüzün, müzik dışında otomobil sporları ve yelkenle de ilgilendi. İki sezon ünlü rallici Ethem Genim‘in co-pilotluğunu yaptı. Sibel Tüzün, bir ara kafasındaki saçları kazıttı, dazlak oldu. Survivor Ünlüler Gönüllüler’in ikincisi olan Survivor 2012’ye katılan Sibel Tüzün yarışma için Dominik’e gitmiştir.

Sibel Tüzün‘ün Evlilikleri:

Sibel Tüzün‘ün 1997 yılında evlendiği kocası gitarist Levent Candaş’dan 5 yıl sonra 2001 yılının başında boşandı.

Sibel Tüzün 2005 de eski bankacı Engin Güven ile evlendi. 2005 yılında “Elaya Amber”adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Sibel Tüzün 2010 kasım ayında eşi Engin Güven’den boşandı.

Sibel Tüzün’ün Albümleri:

Ah Biz Kızlar (1992)

Nefes Kesen Aşklar (1995)

Hayat Buysa Ben Yokum Bu Yolda (1998)

Yine Yalnızım (2001)

Kırmızı (2003)

Kıpkırmızı (2004)

Seviyorum Seveceğim (2005)

Superstar (2006)

Aç Telefonu / Yaz Aşkı (2008)

Saten (2010)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler